article
1.6180243
MIDDELBURG - Wijkwethouder Chris Simons had zaterdag niet veel woorden nodig om de smaak van de nieuwe witte Wijkwijn van Griffioen in Middelburg te karakteriseren: "Fantatisch." Hij verklaarde zich nog wel nader en meldde dat de witte wijn 'een fris zuurtje heeft, lekker ruikt en net zo lekker smaakt'.
Wijkwijn 2015 van Middelburgse wijnmakers goed gelukt
MIDDELBURG - Wijkwethouder Chris Simons had zaterdag niet veel woorden nodig om de smaak van de nieuwe witte Wijkwijn van Griffioen in Middelburg te karakteriseren: "Fantatisch." Hij verklaarde zich nog wel nader en meldde dat de witte wijn 'een fris zuurtje heeft, lekker ruikt en net zo lekker smaakt'.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/wijkwijn-2015-van-middelburgse-wijnmakers-goed-gelukt-1.6180243
2016-07-09T16:36:08+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6180973.1468141741!image/image-6180973.JPG
Middelburg,Vrijetijdsbesteding,Chris Simons,Druiven,Jan Jacobs,Griffioen,Wijkwijn,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Wijkwijn 2015 van Middelburgse wijnmakers goed gelukt

Wijkwijn 2015 van Middelburgse wijnmakers goed gelukt

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Remco van den Berg, Jan Jacobs, Annemie de Smet en Ilja Gort proeven de wijn.
      Fotograaf
    MIDDELBURG - Wijkwethouder Chris Simons had zaterdag niet veel woorden nodig om de smaak van de nieuwe witte Wijkwijn van Griffioen in Middelburg te karakteriseren: "Fantatisch." Hij verklaarde zich nog wel nader en meldde dat de witte wijn 'een fris zuurtje heeft, lekker ruikt en net zo lekker smaakt'. 

    De drie wijnmakers en veertig leveranciers van druiven - allemaal uit de wijk Griffioen - konden zich in die conclusies vinden. Van zo'n vierhonderd kilo druiven, allemaal van ranken uit de wijk, is zo'n 360 liter wijn gemaakt.

    Wit, rood en vooral veel rosé deze keer, meldde wijnmaker Jan Jacobs. "Ook tot onze verrassing smaken de meeste blends echt goed."

    De wijnmakers hadden 'Ilja Gort' bereid gevonden de wijnen te presenteren. Gort kon mooi op gortdroge wijze vertellen waarom de bijzondere hapjes die werden geserveerd zo goed bij de diverse wijnen pasten/