article
1.6430795
VLISSINGEN - Sympathie voor de acties voor behoud van zoveel mogelijk bibliotheekvoorzieningen voor scholieren hebben de meeste Vlissingse gemeenteraadsleden wel.
Vlissingse oppositie mist 'visie' op bezuiniging bibliotheek
VLISSINGEN - Sympathie voor de acties voor behoud van zoveel mogelijk bibliotheekvoorzieningen voor scholieren hebben de meeste Vlissingse gemeenteraadsleden wel.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/vlissingse-oppositie-mist-visie-op-bezuiniging-bibliotheek-1.6430795
2016-09-22T20:13:24+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4294644.1415946922!image/image-4294644.jpg
Gemeenteraad,Bezuiniging,Bibliotheek,Ambitieniveau,Taakstelling,Oppositie,hermes,Vlissingen
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Vlissingse oppositie mist 'visie' op bezuiniging bibliotheek

Vlissingse oppositie mist 'visie' op bezuiniging bibliotheek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VLISSINGEN - Sympathie voor de acties voor behoud van zoveel mogelijk bibliotheekvoorzieningen voor scholieren hebben de meeste Vlissingse gemeenteraadsleden wel.

  Maar de coalitiepartijen lijken vast te houden aan de eerder afgesproken bezuiniging van een miljoen euro, bleek donderdagavond tijdens de vergadering van de adviesraad.

  Zoals vaker verwoordde Lilian Janse (SGP) de onvrede van de Vlissingse oppositiepartijen het meest kernachtig. Tijdens de discussie over de bezuinigingen op het blibliotheekwerk constateerde ze dat de ambitie voor instandhouding van dat werk 'is gehuld in een dwangbuis van de al vastgestelde bezuiniging'.

  De gemeenteraad legde twee jaar geleden al vast dat het jaarlijkse budget voor de bibliotheek tussen 2016 en 2020 terug moet van 1.662.000 naar 563.000 euro. Voor fractievoorzitter Mark Weug van LPV een gegeven. "Ik hecht aan de taakstelling die we onszelf hebben opgelegd. Welk ambitieniveau we met het nieuwe budget halen, blijkt wel tijdens de uitwerking in overleg met de bibliotheek, scholen en andere partijen."

  De oppositiepartijen hadden liever eerst vastgelegd welke van de huidige taken de bibliotheek kan afstoten. Directeur-bestuurder Piet Nagtegaal van de Vlissingse Schoolvereniging, wier leerlingen evenals die van negen andere Vlissingse en Souburgse basisscholen deze week een 'stilleesprotest' in het stadhuis hielden, stelde tijdens een inspraakreactie dat niet alleen leerlingen met een taalachterstand behoefte hebben aan goed leesonderwijs.

  Rens Reijnierse van de PvdA was juist bang dat achterstandsleerlingen weer het kind van de rekening worden.

  Wethouder Josephine Elliott hamerde er opnieuw op dat Vlissingen haar wettelijke taken nakomt. Scholen krijgen volgens haar geld vanuit Den Haag voor onder meer lees- en deskundigheidsbegeleiding.