article
1.6454770
DOMBURG - Gezondheidstoerisme krijgt een duw in de rug van de gemeente Veere. Omdat het goed is voor de toeristen én voor de Veerenaren, zegt wethouder René Molenaar.
Veere steekt geld in gezondheid: voor toeristen en inwoners
DOMBURG - Gezondheidstoerisme krijgt een duw in de rug van de gemeente Veere. Omdat het goed is voor de toeristen én voor de Veerenaren, zegt wethouder René Molenaar.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/veere-steekt-geld-in-gezondheid-voor-toeristen-en-inwoners-1.6454770
2016-09-28T04:45:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4885647.1430156424!image/image-4885647.JPG
Domburg,Toerisme,Gezondheid,Cheque,Projecten,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Veere steekt geld in gezondheid: voor toeristen en inwoners

Veere steekt geld in gezondheid: voor toeristen en inwoners

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wethouder René Molenaar.
   Fotograaf
   Locatie
   Domburg
  DOMBURG - Gezondheidstoerisme krijgt een duw in de rug van de gemeente Veere. Omdat het goed is voor de toeristen én voor de Veerenaren, zegt wethouder René Molenaar. 

  De gemeente Veere steunt zes particuliere initiatieven die bijdragen aan de gezondheid van inwoners en toeristen. Molenaar (toerisme) en zijn collega-wethouder Chris Maas (welzijn) reikten dinsdag aan elk initiatief een cheque van 1.500 euro uit. En er liggen nog vier cheques voor nieuwe projecten klaar.

  De cheques zijn een aanmoediging voor de initiatiefnemers om met hun goede projecten door te gaan. "Wij bepalen niet en betalen niet, maar wij helpen wel", verklaart Molenaar. "Gezondheidstoerisme draagt bij aan het toerisme in Veere omdat we een nieuwe doelgroep kunnen binnenhalen, en draagt dus ook bij aan de werkgelegenheid. Het zorgt ook voor goede medische voorzieningen voor onze eigen inwoners."

  Supermarkt

  De gemeente steunt bijvoorbeeld eigenaar Paul Corbijn van de supermarkt in Vrouwenpolder. Hij laat boodschappen thuisbezorgen bij dorpsbewoners die niet meer zelf naar de winkel kunnen komen. Bovendien laat hij zijn personeel trainen in het herkennen van vreemd koopgedrag bij klanten, dat bijvoorbeeld een teken kan zijn van dementie. Zij nemen dan ook actie om mensen met hulpverleners in contact te brengen.

  Een ander project dat geld krijgt is Stranddroom Slaaphuisjes, dat slaaphuisjes op het strand van Domburg wil maken voor gehandicapten. Ook Fysio Fitness De Driehoek in Serooskerke krijgt een aanmoedigingsbedrag voor een project om overgewicht en een ongezonde leefwijze aan te pakken.