article
1.6008594
SINT LAURENS - De gymzaal in Sint Laurens wordt te weinig gebruikt en is dus te duur, vindt de gemeente Middelburg. Maar sluiting is funest voor de basisschool en voor de leefbaarheid van het dorp. "Wij hebben die gymzaal echt nodig."
'Sluiten gymzaal is einde school'
SINT LAURENS - De gymzaal in Sint Laurens wordt te weinig gebruikt en is dus te duur, vindt de gemeente Middelburg. Maar sluiting is funest voor de basisschool en voor de leefbaarheid van het dorp. "Wij hebben die gymzaal echt nodig."
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/sluiten-gymzaal-is-einde-school-1.6008594
2016-05-12T09:59:08+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6008617.1463047119!image/image-6008617.jpg
Sint Laurens,Sportaccommodatie,Gymzaal,De Palmenhof,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / 'Sluiten gymzaal is einde school'

'Sluiten gymzaal is einde school'

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De gymzaal in Sint Laurens.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wethouder Chris Dekker.
   Fotograaf
   Locatie
   Middelburg
  SINT LAURENS - De gymzaal in Sint Laurens wordt te weinig gebruikt en is dus te duur, vindt de gemeente Middelburg. Maar sluiting is funest voor de basisschool en voor de leefbaarheid van het dorp. "Wij hebben die gymzaal echt nodig."
  Wij hebben de gymzaal echt nodig. Onze school staat voor goed onderwijs en daar hoort gymles bij

  Sluiting van de gymzaal in Sint Laurens is een rechtstreekse bedreiging voor het voortbestaan van de enige basisschool in het dorp, de Palmenhof. Daarvoor waarschuwt directeur Gwenny Rijkse van de Palmenhof.

  "Wij hebben de gymzaal echt nodig. Onze school staat voor goed onderwijs en daar hoort gymles bij", benadrukte Rijkse gisteravond tijdens een vergadering van de raadscommissie maatschappelijke zaken.

  Als leerlingen met de bus moeten gaan reizen naar een gymzaal elders in de gemeente, dan gaat dat ten koste van de tijd die ze kunnen gymmen, tekende Rijkse daarbij aan. "En als we die uren willen handhaven, dan moeten we meer tijd aan gymlessen gaan besteden. Die moet ergens anders vandaan komen. Wat moeten we dan doen? Schrappen in taalles? Minder rekenles? Minder geschiedenisles? Minder kunst en cultuur? Wij bieden nu een evenwichtig programma en dat willen we zo houden."

  De Palmenhof is met zestig leerlingen een kleine school. Vanwege de kwaliteit van het onderwijs was er afgelopen jaar zelfs een lichte groei, zei Rijkse. Zonder gymzaal gaat de onderwijskwaliteit achteruit. Bovendien heeft het hele dorp volgens haar belang bij behoud van de school. "Sint Laurens is zonder school een doods dorp."

  De gemeente onderzoekt de toekomst van alle onderwijsvoorzieningen in de gemeente. Daar hoort ook de gymzaal van de school in Sint Laurens bij, bevestigde wethouder van onderwijs Chris Dekker. "Het komende jaar wordt de gymzaal drie klokuren per week bezet door de school. Daarvoor is de zaal niet in stand te houden", stelde Dekker.

  Volgens schooldirecteur Rijkse klopt dat niet. "Wij hebben het aantal uren gym juist uitgebreid en onze docenten vakbekwaam laten maken voor goed bewegingsonderwijs."

  De zaal wordt bovendien gebruikt door gymgroepen voor oudere dames. Ook zij protesteren tegen sluiting. Het gymmen is goed voor hun gezondheid en sociale contacten, benadrukten zij.