article
1.6114823
MIDDELBURG - Het voelde niet lekker, zei Middelburger M.S. donderdag tegen de Middelburgse rechters.
Overvaller hoeft wat OM betreft niet te rekenen op korte celstraf
MIDDELBURG - Het voelde niet lekker, zei Middelburger M.S. donderdag tegen de Middelburgse rechters.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/overvaller-hoeft-wat-om-betreft-niet-te-rekenen-op-korte-celstraf-1.6114823
2016-06-16T19:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.3715804.1395321991!image/image-3715804.jpg
Middelburg,Recht, misdaad en 112,Rechtspraak,Advocaat Bram Cambier,Gewapende Overval,Officier van justitie Rob Rammeloo,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Overvaller hoeft wat OM betreft niet te rekenen op korte celstraf

Overvaller hoeft wat OM betreft niet te rekenen op korte celstraf

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  MIDDELBURG - Het voelde niet lekker, zei Middelburger M.S. donderdag tegen de Middelburgse rechters.

  Hij (33) zat ermee in zijn maag dat hij eind januari dit jaar een gewapende overval had gepleegd op een restaurant aan de Korte Geere in zijn woonplaats. Hij was met een mes in zijn handen die zaak binnengestapt en had het personeel bedreigd. Vervolgens eiste hij geld en verdween daarna met enkele honderden euro's.

  Schotland

  Twee maanden later biechtte hij zijn misdrijf op aan twee hulpverleners. Ze raadden hem direct aan naar de politie te stappen. Dat deed hij en donderdag zat de man voor de rechters van de meervoudige strafkamer. Hij hoopte dat hij een korte straf zou krijgen en dat hij spoedig naar een psychiatrisch ziekenhuis in Schotland kon gaan. Want hij meent dat hij daar goed geholpen kan worden. De Middelburger is al heel lang verslaafd en heeft ook geestelijke problemen. De afgelopen jaren heeft hij zo'n zes jaar in instellingen doorgebracht. Hij is al sinds zijn 12e verslaafd aan drugs. Hij vertelde dat hij meestal goedkope drugs gebruikt zoals amfetaminen. Maar het geld dat hij roofde, gebruikte hij voor de aanschaf van duurdere drugs zoals coke.

  Celstraf

  Officier van justitie Rob Rammeloo hield de Middelburger voor dat er eest afgerekend moest worden. Want een gewapende overval, dat is volgens hem niet niks. Hij eiste een celstraf van 27 maanden waarvan negen voorwaardelijk. En daarna moet hij opgenomen worden in een psychiatrische inrichting. Advocaat Bram Cambier vond de eis van de officier maar niets. Hij stelde vast dat, als de rechtbank die eis volgt, zijn cliënt pas geholpen wordt na het uitzitten van zijn celstraf.

  Uitspraak 30 juni.