article
1.6460390
VLISSINGEN - Pophelden.NL heet zaterdag het programma in De Piek in Vlissingen. Vanaf 21 uur, met Thijs van Leer en Hans Vandenburg.
Oude pophelden in De Piek
VLISSINGEN - Pophelden.NL heet zaterdag het programma in De Piek in Vlissingen. Vanaf 21 uur, met Thijs van Leer en Hans Vandenburg.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/oude-pophelden-in-de-piek-1.6460390
2016-09-29T07:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5509391.1449234292!image/image-5509391.jpg
Muziek,Thijs van Leer,Hans Vandenburg,Pophelden.NL,De Piek,hermes,Vlissingen
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Oude pophelden in De Piek

Oude pophelden in De Piek

Foto's
1
Reacties
Reageer
    VLISSINGEN - Pophelden.NL heet zaterdag het programma in De Piek in Vlissingen. Vanaf 21 uur, met Thijs van Leer en Hans Vandenburg.

    Moet je minstens veertig jaar zijn? Of vijftig? Of nog ouder? Zaterdag brengt het programma Pophelden.NL artiesten naar podium De Piek in Vlissingen, die groot werden nog voor de cd opkwam: Thijs van Leer en Menno Gootjes, Hans Vandenburg, Jan van der Mey. Ze zorgen voor een intiem unplugged concert, met veel klassiekers. Voor de ouderen een feest van herkenning. Voor de jonkies een feest van ontdekking.

    Groot, rond en zwart

    Wie de namen foutloos weet te koppelen aan de bands Focus, Gruppo Sportivo en Powerplay, weet over wie we het hebben. Ze waren beroemd in het tijdperk van de lp's, de jaren dat de hoezen kunstwerken op zich waren, dat de platen zelf - groot, rond en zwart - een A- en een B-kant hadden. Je kon ook grappen uithalen met die zwarte schijf. Gruppo Sportivo plaatste middenop de lp Back to 78 een foto van de blote leadzanger Hans Vandenburg. Het gaatje voor het metalen pinnetje van de platenspeler zat precies ter hoogte van zijn kruis. Erectie gegarandeerd. ,,Het jammere is'', zegt Vandenburg, ,,dat je die grap niet ziet als de lp op een expositie wordt getoond. Je moet hem echt op de platenspeler leggen.'' Die langspeelplaat wordt overigens opnieuw in rood vinyl uitgebracht. Met de mogelijkheid om als extra zeven live-tracks van een concert uit 1978 te downloaden.