article
1.6256447
MIDDELBURG - De Protestantse Gemeente Middelburg (PGM) blijft hopen dat er een oplossing wordt gevonden voor de Oostkerk. Middelburg Rein van der Kluit laat dat weten in een reactie.
Oostkerk geeft de hoop niet op
MIDDELBURG - De Protestantse Gemeente Middelburg (PGM) blijft hopen dat er een oplossing wordt gevonden voor de Oostkerk. Middelburg Rein van der Kluit laat dat weten in een reactie.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/oostkerk-geeft-de-hoop-niet-op-1.6256447
2016-08-10T18:43:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6256450.1470854415!image/image-6256450.JPG
Middelburg,Kerk,Oostkerk,Rein van der Kluit,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Oostkerk geeft de hoop niet op

Oostkerk geeft de hoop niet op

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Rein van der Kluit bij de Oostkerk.
   Fotograaf
  MIDDELBURG - De Protestantse Gemeente Middelburg (PGM) blijft hopen dat er een oplossing wordt gevonden voor de Oostkerk. Middelburg Rein van der Kluit laat dat weten in een reactie.

  Samen met andere leden van het bestuur van de kerkgemeenschap wil hij na de zomervakantie opnieuw overleggen met Gedeputeerde Staten in de hoop dat er van die kant toch financiële ondersteuning kan komen zodat het reddingsplan voor de monumentale kerk toch door kan gaan.

  Vorige maand lieten GS weten dat er vanuit de provinciekas geen geld komt voor dat reddingsplan. Er was gehoopt op een half miljoen maar GS weigeren tot nu toe om dat bedrag beschikbaar te stellen zodat de kerk uit de 17de eeuw niet omgevormd kan worden tot een ontmoetingsplek voor alle Middelburgers. Van der Kluit wijst erop dat GS de deur nog niet potdicht hebben gegooid. Toen de financiële afwijzing bekend werd gemaakt, stelden GS dat de dialoog voortgezet kan worden. Om die reden hoopt van der Kluit dat GS straks inzien dat hun financiële steun absoluut nodig is om een van de mooiste monumenten van Zeeland in goede staat te houden en te behouden.

  Eerder deze week meldde directeur Carlo Huyts van Hendrick de Keyser dat zijn vereniging stopt met het reddingsplan voor de Oostkerk omdat GS geen geld beschikbaar stellen. Zowel Huyts als Van der Kluit stellen dat die steun absoluut noodzakelijk is om het plan te laten slagen. "Wij blijven goed op de kerk passen maar. Maar meer dan minimaal onderhoud kan niet."