article
1.6530456
BIGGEKERKE - Drie daken symboliseren het gezamenlijk gebruik van het nieuwe gebouw in Biggekerke voor dorp, school en dorpshuis. Het is een voorlopig ontwerp, benadrukken Han Kole (Stichting Dorpshuis) en Nanda van den Berg (voorzitter dorpsraad).
Nieuw multifunctioneel centrum: 'Er is goed geluisterd naar de wensen van Biggekerke'
BIGGEKERKE - Drie daken symboliseren het gezamenlijk gebruik van het nieuwe gebouw in Biggekerke voor dorp, school en dorpshuis. Het is een voorlopig ontwerp, benadrukken Han Kole (Stichting Dorpshuis) en Nanda van den Berg (voorzitter dorpsraad).
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/nieuw-multifunctioneel-centrum-er-is-goed-geluisterd-naar-de-wensen-van-biggekerke-1.6530456
2016-10-14T14:20:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5760425.1456339060!image/image-5760425.jpg
Biggekerke,Bouwplan,Nieuwbouw,Dorpshuis,Jongeren,Stichting Dorpshuis Biggkerke,Multifunctionele accommodatie,Basisschool,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Nieuw multifunctioneel centrum: 'Er is goed geluisterd naar de wensen van Biggekerke'

Nieuw multifunctioneel centrum: 'Er is goed geluisterd naar de wensen van Biggekerke'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    BIGGEKERKE - Drie daken symboliseren het gezamenlijk gebruik van het nieuwe gebouw in Biggekerke voor dorp, school en dorpshuis. Het is een voorlopig ontwerp, benadrukken Han Kole (Stichting Dorpshuis) en Nanda van den Berg (voorzitter dorpsraad).

    De definitieve invulling van het multifunctioneel centrum aan de Schuitvlotstraat komt later. Er is goed geluisterd naar de wensen van Biggekerke vindt het tweetal. De daken overkappen drie 'functies'; de basisschool met acht lokalen, het dorpshuis en een ruimte voor vergaderingen of verenigingen. Nanda van den Berg: "Daar kunnen de jongeren uit het dorp elkaar ook ontmoeten. Zij trekken nu naar Middelburg en Vlissingen. Wij willen ook graag een terrasje bij de gemeenschappelijke ingang, waar iedereen kan neerstrijken." De zoektocht naar een exploitant van het dorpshuis is 'in een vergevorderd stadium' volgens Nanda van den Berg.

    Basisschool

    De nieuwbouw komt op de plaats van de huidige basisschool. Die verhuist in de kerstvakantie naar een tijdelijk onderkomen voor zestien maanden. De gemeente trekt daar ruim 150.000 euro voor uit. De dorpsraad kan daar ook terecht maar die zoekt een grotere ruimte omdat de belangstelling voor de vergaderingen fors is toegenomen. De nieuwbouw zou na de zomer kunnen beginnen.

    Locatie

    Locatie
    Open locatie in Google Maps