article
1.6080465
VLISSINGEN - Jesse (19) en Loïs Moeleker (16) uit Domburg zaten in het vliegtuig dat zaterdagavond laat een noodlanding op de Azoren moest maken.
Na vervelende noodlanding genieten broer en zus uit Domburg van de Azoren
VLISSINGEN - Jesse (19) en Loïs Moeleker (16) uit Domburg zaten in het vliegtuig dat zaterdagavond laat een noodlanding op de Azoren moest maken.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/na-vervelende-noodlanding-genieten-broer-en-zus-uit-domburg-van-de-azoren-1.6080465
2016-06-05T11:52:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6080467.1465126901!image/image-6080467.JPG
Luchtvaart,Belediging,Bedreiging,Ordeverstoring,Azoren,Jesse en Loïs Moeleker,Noodlanding,hermes,Vlissingen
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Na vervelende noodlanding genieten broer en zus uit Domburg van de Azoren

Na vervelende noodlanding genieten broer en zus uit Domburg van de Azoren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jesse (19) en Loïs Moeleker (16) uit Domburg bij hun hotel op de Azoren.
  VLISSINGEN - Jesse (19) en Loïs Moeleker (16) uit Domburg zaten in het vliegtuig dat zaterdagavond laat een noodlanding op de Azoren moest maken.

  Broer en zus waren onderweg naar Aruba om daar na hun eindexamens (resp. onderwijsassistent en havo) vakantie bij familie te vieren. Na een goede nachtrust in een 'luxueus hotel' voelde het duo zich goed. Als 'nuchtere Zeeuwen' maakten ze zich niet lang druk over de doorstane emoties, maar genoten ze van een onverwacht dagje op een bijzonder eiland in de Atlantische Oceaan.

  Stennis

  Het TUI-vliegtuig waarmee broer en zus vlogen, moest een noodlanding maken, omdat een passagiere stennis maakte. Ze werd kwaad toen een medepassagier vroeg of ze iets minder luid kon praten. Na een woordenwisseling ging het van kwaad tot erger. Ook cabinepersoneel en de vriend van de amok makende vrouw konden haar niet tot bedaren brengen. "We vonden het gewoon zielig voor die vriend. Ze ging hem op een gegeven moment zelfs te lijf. Dat liet hij niet al te lang op zich zitten, waarna er een vechtpartij ontstond."

  Oogcontact

  Loïs en Jesse kregen een ongemakkelijk gevoel van het vloeken en tieren van de vrouw, maar voelden zich geen moment echt bedreigd. Jesse: "Ik probeerde naar muziek te luisteren en een film te kijken. Toen ze naar voren kwam, vermeed ik oogcontact om maar geen aanleiding te geven weer in razernij uit te barsten", stelde Jesse. De vrouw uitte weliswaar verbale doodsbedreigingen, maar de passagiers hadden volgens het Domburgse duo geen moment echt de indruk dat ze haar woorden waar kon maken. "Als christenen hebben we gebeden. Dat gaf ons ook rust."

  Over dreiging met een bom, waar sommige media over repten, hebben ze niets mee gekregen. "Andere passagiers werden na enige tijd boos op het cabinepersoneel, omdat ze wilden dat het gedoe voorbij was. Ook al omdat de vrouw, nadat ze op haar stoel was vastgebonden, moest overgeven en passagiers voor haar bevuilde. Maar echt uit de hand lopen deed het gelukkig niet."

  Jesse prijst de piloot, die de hele tijd rustig bleef en de passagiers telkens uitlegde wat er ging gebeuren. "Toen het besluit was genomen om een noodlanding te maken om de vrouw uit het vliegtuig te kunnen zetten, kregen we ook te horen dat het vliegtuig niet verder zou gaan, omdat de piloten niet zo lang door mochten vliegen."

  Loïs en Jesse werden vooral moe en een beetje sikkeneurig van het lange wachten. Maar toen ze eenmaal in het voor hen geregelde hotel zaten, vonden ze het prima. "Het is mooi hier op de Azoren. We waren er nooit geweest, dus we genieten er gewoon van. En we zijn vanavond (twee uur maandagochtend Nederlandse tijd) alsnog in Aruba."