article
1.6360823
KOUDEKERKE - Het nieuwe Mamacafé in Koudekerke was gisteren voor het eerst open.
Mamacafé in Koudekerke voor het eerst open
KOUDEKERKE - Het nieuwe Mamacafé in Koudekerke was gisteren voor het eerst open.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/mamacaf%C3%A9-in-koudekerke-voor-het-eerst-open-1.6360823
2016-09-08T14:39:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6362182.1473362627!image/image-6362182.JPG
Koudekerke,Zwangerschap,Jeugdzorg,Diana Jonkman,BSO Pien,Mamacafé,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Mamacafé in Koudekerke voor het eerst open

Mamacafé in Koudekerke voor het eerst open

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  KOUDEKERKE - Het nieuwe Mamacafé in Koudekerke was gisteren voor het eerst open.

  In tegenstelling tot voorgangers in Middelburg en Vlissingen, moet het café een blijvertje worden. Initiatiefneemster Diana Jonkman kreeg al veel steunbetuigingen en onder de eerste bezoeksters wierpen enkelen zich al op om haar af en toe te helpen. Ook de locatie van het Mamacafé in een ruimte van buitenschoolse opvang Pien geeft het Mamacafé een voorsprong. "Het speelgoed voor peuters ligt al klaar."

  Jonge gezinnen

  Diana Jonkman, Colombiaanse van geboorte en moeder van twee jonge kinderen, zocht nadat ze twee jaar terug naar Koudekerke verhuisde, contact met gelijkgestemden. Ze kwam af en toe bij een Middelburgs Mamacafé en dat beviel haar goed. "Hier in Koudekerke wonen veel jonge gezinnen, dus ik dacht dat zo'n café hier ook wel moest aanslaan."

  Met zeven moeders en een aantal kleintjes is het de eerste keer nog niet echt druk. "Maar het schooljaar is net begonnen, het is strandweer en het Mamacafé is nog niet zo bekend. Ik hoop dat dat snel verandert, ook door onze Facebookpagina en de website www.mamacafe-koudekerke.nl", betoogt Diana. Ze voegt er aan toe dat het café ook is bedoeld voor dames, die nog geen kind hebben, maar in blijde verwachting zijn. "Ook dan kun je allerlei vragen hebben en is het leuk om vriendinnen te ontmoeten, die de spannende maanden die jij tegemoet gaat al eens hebben meegemaakt."

   

  Lees vrijdag een uitgebreider artikel in de editie Walcheren.