article
1.6123542
VEERE - Bijna tweehonderd zangers treden zaterdag op tijdens het Shantyfestival in Veere. Op drie verschillende locaties zingen ze liedjes over de zee.
Liedjes over de zee op Shantyfestival Veere
VEERE - Bijna tweehonderd zangers treden zaterdag op tijdens het Shantyfestival in Veere. Op drie verschillende locaties zingen ze liedjes over de zee.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/liedjes-over-de-zee-op-shantyfestival-veere-1.6123542
2016-06-20T13:32:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4521974.1437039524!image/image-4521974.jpg
Veere,Muziek,concert,festival,zee,koor,shanty,tweemastklipper,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Liedjes over de zee op Shantyfestival Veere

Liedjes over de zee op Shantyfestival Veere

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Zondag middag aan het Veerse meer
   Titel
   Zondag middag aan het Veerse meer
   Fotograaf
  VEERE - Bijna tweehonderd zangers treden zaterdag op tijdens het Shantyfestival in Veere. Op drie verschillende locaties zingen ze liedjes over de zee.

  De Markt en het Oranjeplein zullen tijdens het festival dienst doen als podia. Maar het bijzonderste podium van zaterdag is toch wel het dek van de tweemastklipper Avontuur. Het schip vaart vrijdag van Goes naar de Veerse haven.

  Naar een shanty luisteren op het water is helemaal in stijl, want de shantymuziek is ontstaan op de zeilboten die voor lange tijd op zee waren. "Op de schepen werd zwaar werk verzet en om dat een beetje te verlichten werd er veel gezongen", vertelt Ies Bijleveld, woordvoerder van Shantykoor 't Veerse Scheepstuig.

  Gastkoren

  Tijdens het festival zullen niet alleen de leden van 't Veerse Scheepstuig zogenoemde 'zeemansliederen' zingen. Ook gastkoren uit Goeree-Overflakkee, Willemstad, Maassluis en Bergen op Zoom treden op.

  Om 12.30 uur wordt het festival gezamenlijk geopend op het Oranjeplein. Alle koren zullen een aantal liedjes samen zingen en splitsen dan op naar de verschillende locaties. Het laatste optreden eindigt om 17.30 uur. Toegang tot het Shantyfestival is gratis.