article
1.6101773
GAPINGE - Eensgezind knikt het groepje Duitse toeristen; de Gapinge 800 is een fris biertje. ,,Lekker'', beoordeelt het kwartet de Gapingse Weizen. "Tintelt heerlijk op de tong''. Het biertje is gebrouwen ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van het dorp.
Jubileumbier Gapinge 800 tintelt op je tong
GAPINGE - Eensgezind knikt het groepje Duitse toeristen; de Gapinge 800 is een fris biertje. ,,Lekker'', beoordeelt het kwartet de Gapingse Weizen. "Tintelt heerlijk op de tong''. Het biertje is gebrouwen ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van het dorp.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/jubileumbier-gapinge-800-tintelt-op-je-tong-1.6101773
2016-06-12T18:40:16+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6102546.1465801068!image/image-6102546.JPG
Gapinge,Evenement,Culinair,Bier en Likeurmakersgilde,Walchers Wijn,Gapinge Culinair,Gapinge 800,Weizen,Jubileumbier,Molen de Graanhalm,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Jubileumbier Gapinge 800 tintelt op je tong

Jubileumbier Gapinge 800 tintelt op je tong

Foto's
4
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Amateurbrouwer Bart-Jan Leijnse in Gapinge.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Kritisch proeft een groepje Duitse toeristen de Gapinge 800.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Ingrediënten voor een lekker biertje.
      Fotograaf
    GAPINGE - Eensgezind knikt het groepje Duitse toeristen; de Gapinge 800 is een fris biertje. ,,Lekker'', beoordeelt het kwartet de Gapingse Weizen. "Tintelt heerlijk op de tong''. Het biertje is gebrouwen ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van het dorp.

    De heren van het Walchers Wijn-, Bier- en Likeurmakers Gilde (WWBGL) bereidde het goudgele gerstenat met de hopsoorten Fuggle en Saaz, mout, sinaasappelschil (van een zoete sinaasappel) en koriander. "Een klein beetje hoor, je mag het niet proeven", legt amateurbrouwer Bart-Jan Leijnse uit.

    Pannenkoeken

    Zaterdag kan een ieder het jubileumbier, ook in Gapinge gebrouwen, proeven tijdens Gapinge Culinair in en om molen De Graanhalm. Een feestelijke activiteit in het kader van het jubileumjaar. Met divers lekkers én pannenkoeken. Gemaakt van molenmeel.

    Lees maandag meer hierover in de PZC.