article
1.6199487
VEERE - Beagle Saar ligt rustig op het voordek van de schokker Klieuw. Met een feloranje zwemvestje aan laat ze zaterdag de drukte tijdens de Van Loon Hardzeildagen op en aan het Veerse Meer rustig aan zich voorbijgaan.
'Jongens, blijf vooral varen' (video)
VEERE - Beagle Saar ligt rustig op het voordek van de schokker Klieuw. Met een feloranje zwemvestje aan laat ze zaterdag de drukte tijdens de Van Loon Hardzeildagen op en aan het Veerse Meer rustig aan zich voorbijgaan.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/jongens-blijf-vooral-varen-video-1.6199487
2016-07-17T16:17:02+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6197511.1468669163!image/image-6197511.JPG
Veere,Historie,Van Loon Hardzeildagen,Behoudsprijs,Stichting Behoud Hoogaars,De vrouwe Anne Dirkje,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / 'Jongens, blijf vooral varen' (video)

'Jongens, blijf vooral varen' (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De maritieme markt in Veere.
   Fotograaf
  VEERE - Beagle Saar ligt rustig op het voordek van de schokker Klieuw. Met een feloranje zwemvestje aan laat ze zaterdag de drukte tijdens de Van Loon Hardzeildagen op en aan het Veerse Meer rustig aan zich voorbijgaan.
  Met die prijs willen we eigenlijk zeggen 'jongens, blijf vooral varen

   Op het achterdek van de stalen platbodem, met Willemstad als thuishaven, zit Cootje Manneke (8) uit Den Haag. "Saartje is drieënhalf en ze gaat altijd mee. Ze is hartstikke makkelijk." Haar vader vaart zaterdag, samen met haar oudste zus, mee in de wedstrijd. De Klieuw ligt aan een steiger even voorbij de Kampveerse toren. Met prachtig zicht op de wedstrijd.

  Prachtige wolkenluchten, een lekker windje en een door de zon beschenen meer vormen een perfect decor voor de 23ste Van Loon Hardzeildag op het Veerse Meer. In totaal doen 31 rond- en platbodems mee aan de 23ste editie, georganiseerd door Stichting Behoud Hoogaars (SBH). De wedstrijd is verdeeld in diverse klassen. In elke klasse is een winnaar aangewezen. Daarnaast is er de jaarlijkse Behoudsprijs. Hans Kole, bestuurslid SHB: "Dit jaar meer een aanmoedigingprijs, want we hebben die toegekend aan de stalen hoogaars De Vrouwe Anne Dirkje van schipper Julian Hofman. Er zit een jonge bemanning op. Met die prijs willen we eigenlijk zeggen 'jongens, blijf vooral varen.

  Uitslagen:

  Zilveren Jetty voor de snelste hoogaars of hengst: de Nieuwe Maen van Ed van der Dussen; Rudolf Schonberg prijs snelste schip gecorrigeerde tijd: De Verleiding van Maaike Steenstra; Campveerse Toren bokaal snelste schip kleine klasse: de Zeekot van Frans Hamers; Masttop van der Meulen voor snelste schip grote klasse: de Hoop op Zegen van Simon van der Harst; Old Gaffers klasse de Gwylan van Florence meganck en de Arnemuider Masttop voor snelste schip in visserij uitvoering: de Twa Susters van Guus van der Bosch

  Uitgelichte video

  Afbeelding