article
1.1947560
MIDDELBURG - Eind november kunnen de skateboarders, inliners en bmx'ers hun nieuwe paradijsje in Middelburg betreden.
Jeugd ontwerpt eigen skatepark
MIDDELBURG - Eind november kunnen de skateboarders, inliners en bmx'ers hun nieuwe paradijsje in Middelburg betreden.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/jeugd-ontwerpt-eigen-skatepark-1.1947560
2008-10-09T05:54:51+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5362211.1445504868!image/image-5362211.jpg
Middelburg
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Jeugd ontwerpt eigen skatepark

Jeugd ontwerpt eigen skatepark

  • Afbeelding
   Fotograaf
  MIDDELBURG - Eind november kunnen de skateboarders, inliners en bmx'ers hun nieuwe paradijsje in Middelburg betreden.
  Dan opent in de buurt van hun indoorskatebaan de Meker een openlucht skatepark. Het wordt aangelegd tussen de wijken Nieuw- Middelburg en de Veersepoort in.

  Het park is ontworpen door de skaters zelf. De Veersepoort is met zijn brede wegen, brede trappen en andere 'natuurlijke' skate-attracties erg in trek bij de skatende jongeren. Maar niet alle wijkbewoners zijn blij met de jongens op de kleine wieltjes.

  In de opzet van de wijk was altijd al een skatebaanachtige voorziening gepland en dit jaar komt het er dan echt van. De jongens van de Meker werden bij het project betrokken. Zij trokken met een camera de wijk in en fotografeerden alle punten die aantrekkelijk zijn voor de skaters.

  Die foto's vormden de basis voor het ontwerp van het nieuwe openlucht-skatepark. Dat komt op het nog braakliggende gedeelte tegen de Grote Sternstraat aan, in de buurt van de Sportlaan. Daar staat ook de sporthal waar de Meker in is gevestigd.

  "Het is een groot succes geworden", weet wijkmanager Karel van de Beek nu al te melden. De jongeren werkten bij het ontwerpen van de baan nauw samen met de gemeente en de bouwer.

  Volgens Van de Beek verliep die samenwerking boven verwachting. De bouwer van de baan wil de jongeren zelfs in gaan schakelen bij volgende projecten.

  Van de Beek: "We betrokken de jeugd erbij om de baan zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het is immers de bedoeling dat ze allemaal naar die baan komen, zodat de overlast in de wijk verdwijnt."

  David Magee is een van de jongeren die betrokken is bij de Meker en bij het ontwerpen van de skatebaan. Hij zei deze week tegen de bewoners bij de wijktafel Nieuw- Middelburg er alle vertrouwen in te hebben dat de baan een groot succes wordt.

  De skatebaan is voor iedereen vrij toegankelijk. Mensen van de Meker zullen op de baan aanwezig zijn om de jeugd te begeleiden en tips te geven bij het skaten. Maar ze zullen ook jongeren die de regels overtreden aanspreken op hun gedrag. De opening van de baan is gepland in de laatste week van november.