article
1.6274944
VLISSINGEN - De schors van een boom aan de Rosenburglaan in Vlissingen is in de nacht van woensdag op donderdag afgepeld als de schil van een banaan. De iep kan niet meer worden gered.
Iep in Vlissingen dood door toedoen van vandalen
VLISSINGEN - De schors van een boom aan de Rosenburglaan in Vlissingen is in de nacht van woensdag op donderdag afgepeld als de schil van een banaan. De iep kan niet meer worden gered.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/iep-in-vlissingen-dood-door-toedoen-van-vandalen-1.6274944
2016-08-18T12:36:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6275031.1471523580!image/image-6275031.JPG
Flora,Vandalisme,vandalisme,Rosenburg,schors,Rozenburglaan,boom,bast,iep,wijk,vlissingen,straat,hermes,Vlissingen
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Iep in Vlissingen dood door toedoen van vandalen

Iep in Vlissingen dood door toedoen van vandalen

Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Stukken bast liggen vrijdagochtend nog in een hoopje op de stoep.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Catherine Vroonhof is verdrietig om de vernieling: "Ik denk dat ik maar een stukje schors meeneem als aandenken. Dat vind ik mooi, voor in de tuin."
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Catherine Vroonhof woont naast de iep en kan er met haar hoofd niet bij. "Wie doet zoiets?"
   Fotograaf
  VLISSINGEN - De schors van een boom aan de Rosenburglaan in Vlissingen is in de nacht van woensdag op donderdag afgepeld als de schil van een banaan. De iep kan niet meer worden gered.
  Zielig, hè? Ik denk dat ik maar een stukje schors meeneem als aandenken.

  De boomstam is van boven tot onder volledig gestript. Stukken bast liggen vrijdagochtend nog in een hoopje op de stoep. Catherine Vroonhof woont ernaast en kan er met haar hoofd niet bij. "Ik vind het heel erg. Deze boom gaat nu waarschijnlijk dood", zegt ze. "Waarom maakt iemand die zo zinloos kapot? Dat doe je toch niet? Zo'n boom heeft ook recht op leven."

  Vroonhof heeft niets gezien of gehoord, dus wie het heeft gedaan weet ze niet. Ze denkt wat jongeren die zich verveelden, of dronken waren. "Ik vind het echt een domme actie. Puur vandalisme."

  Foute boel

  De bewoonster van de wijk Rosenburg is ervan overtuigd dat het 's nachts is gebeurd. De avond ervoor was ze nog buiten om de container aan straat te zetten en was er niets aan de hand. Toen ze haar hond vrijdagochtend ging uitlaten, zag ze meteen dat het foute boel was bij de iep op de hoek voor haar huis.

  Zodra de gemeente Vlissingen bereikbaar was, belde ze om er melding van te maken. Maar rond het middaguur was er nog niemand komen kijken. "Ik hoop maar dat ze nog op tijd komen. Zonder schors stopt de sapstroom van de boom en gaat-ie dood, dus er moet snel iets gebeuren om hem te redden. Hopelijk lukt dat door hem te tapen of in te vetten."

  Omzagen

  Een paar uur later blijkt dat geen nut meer te hebben. Medewerkers van de groenvoorziening van de gemeente stellen vast dat de iep ten dode is opgeschreven. Het enige wat ze nog kunnen doen, is de boom omzagen en op termijn wellicht een nieuwe plaatsen. Het omzagen van de boom zal in de loop van volgende week gebeuren. De gemeente Vlissingen doet geen aangifte van vandalisme, omdat ze geen daders in het vizier hebben.

  Met een blik vol medeleven neemt Vroonhof de boom nog eens in zich op. "Zielig, hè?", zegt ze. "Ik denk dat ik maar een stukje schors meeneem als aandenken. Dat vind ik mooi, voor in de tuin."