article
1.6163316
ZOUTELANDE - Projectontwikkelaar B. de Kok van Zuidgoed Investment hoopt dat eind 2017 zijn nieuwe hotel in Zoutelande feestelijk geopend kan worden.
Gemeente akkoord met plan voor nieuw hotel Zoutelande
ZOUTELANDE - Projectontwikkelaar B. de Kok van Zuidgoed Investment hoopt dat eind 2017 zijn nieuwe hotel in Zoutelande feestelijk geopend kan worden.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/gemeente-akkoord-met-plan-voor-nieuw-hotel-zoutelande-1.6163316
2016-07-04T04:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5595472.1451991039!image/image-5595472.jpg
Zoutelande,Hotel,Bouwplan,Toestemming,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Gemeente akkoord met plan voor nieuw hotel Zoutelande

Gemeente akkoord met plan voor nieuw hotel Zoutelande

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZOUTELANDE -  Projectontwikkelaar B. de Kok van Zuidgoed Investment hoopt dat eind 2017 zijn nieuwe hotel in Zoutelande feestelijk geopend kan worden.

  Na een jarenlange procedure is het dagelijks bestuur van de gemeente Veere akkoord gegaan met de bouw van het hotel dat aan weerszijde van de Smidsstraat en Noordstraat komt.

  De Kok is blij met de toestemming en heeft, zo zegt hij desgevraagd, geen zin om nu nog achterom te kijken naar de jaren toen hij met de gemeente in de slag was om goedkeuring te krijgen voor zijn plannen. Er moeten nog verschillende procedures worden doorlopen, aldus de ondernemer uit Nunspeet. ''En daarna duurt het nog zo'n tien maanden voor de daadwerkelijke bouw."

  Bezwaren

  De Kok geeft ook aan dat hij verwacht dat er vanuit het dorp nog bezwaren worden ingediend tegen het plan. Maar hij is er ook van overtuigd dat het dusdanig goed in elkaar zit dat die bezwaren niet zullen leiden tot afketsen van het plan.

  Het bouwplan bestaat uit twee gebouwen met in totaal 48 kamers. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan omdat het voor Zoutelande bestaat uit een 'vernieuwend concept'. Het gaat om hotelkamers zonder centrale voorzieningen, zoals receptie, ontbijtruimte, lobby en bar. De afzonderlijke kamers krijgen elk wel een pantry met beperkte kookfaciliteiten. Hierdoor is er een mogelijkheid om buiten het seizoen het hotel beter exploitabel te maken, aldus de ondernemer.

  Investering

  De afzonderlijke kamers kunnen worden gekocht door mensen die geld willen investeren in het project. "Zodat ze de kamers kunnen verhuren of zelf gebruiken als ze daar zin in hebben." Hij geeft ook aan dat kopers en huurders afspraken met ondernemers uit de buurt kunnen maken over ontbijt, lunch en diner. ''Zodat die ook profiteren van het nieuwe hotel."

  De gemeenteraad van Veere moet nog akkoord gaan met de plannen voor het nieuwe hotel.