article
1.6188075
WESTKAPELLE - Het Iezeren torentje van Westkapelle gloeit zacht in de ochtendzon.
Fietsend op zoek naar het Zeeuwse licht
WESTKAPELLE - Het Iezeren torentje van Westkapelle gloeit zacht in de ochtendzon.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/fietsend-op-zoek-naar-het-zeeuwse-licht-1.6188075
2016-07-13T05:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6188132.1468349690!image/image-6188132.JPG
Westkapelle,Kunst,Beeldende kunst,Kunstdoosje,Walcheren,Het Polderhuis,Ansichtkaarten,Fietsroute,Het Zeeuwse licht,Schilderijen,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Fietsend op zoek naar het Zeeuwse licht

Fietsend op zoek naar het Zeeuwse licht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   IJzeren torentje, ookwel Iezeren torentje in Westkapelle.
   Fotograaf
  WESTKAPELLE - Het Iezeren torentje van Westkapelle gloeit zacht in de ochtendzon.

  De karakteristiek rode daken even verderop aan de voet van de zeedijk kleuren het dijkdorp verder in. Een mooi begin van een ontdekkingstocht per fiets over Walcheren. Op zoek naar het Zeeuwse licht. Met de kop in de wind.Het Polderhuis in Westkapelle heeft er een speciaal 'kunstdoosje' voor vervaardigd. Ivo van Beekhuizen: "Wij staan bekend om ons mooie Zeeuwse licht. En de wind natuurlijk. Maar we staan daar eigenlijk niet vaak bij stil. We realiseren ons te weinig hoe mooi en uniek dat is. Zo kwam ik op het idee iets met dat licht en de wind te doen." Tien kunstenaars doen mee aan het 'doosje'. Van schilderijen van hen, geïnspireerd op het Zeeuwse licht, zijn ansichtkaarten gemaakt. Die tonen locaties op Walcheren, door de schilders in beeld gebracht. De Middelburgse Oostkerk, gevangen in strijklicht bijvoorbeeld. Of de molen van Oostkapelle; een zonnig zicht op Zoutelande; de monumentale Grote Kerk in Veere en een bootje dobberend op het Veerse Meer .

  Het doosje herbergt niet alleen de ansichtkaarten, maar ook een korte beschrijving van het onderzoek dat de Zeeuwse kunstenaar Loek Grootjans deed naar het Zeeuws Licht. En ja, het bestaat...

  Van Beekhuizen: "Je moet het zelf beleven. Zien. Daarom hebben we een fietsroute uitgezet. In het doosje zit ook een fietsknooppuntenkaart. Daarop zijn, met schilderspaletjes, de locaties van de tien kunstenaars aangegeven."

  Grinnikend: "Ik heb 'm voorgefietst. Bleek al snel zo'n zeventig kilometer. Er zit nu een verkortingsmogelijkheid in. Dan is het rond de 55 kilometer."

  Ontdek zelf het Zeeuwse Licht, Polderhuis Westkapelle, 14,95 euro