article
1.6324819
VLISSINGEN - Vorig jaar besloeg het feest alle schoolpleinen op het Weijevlietplein. Dit jaar is het Festival der Culturen, het wijkfeest van Vlissingen Noord, terug op de oude stek en in de oude omvang: op het schoolplein van de Omnibus aan de Slangenburg.
Festival der Culturen keert terug op oude stek
VLISSINGEN - Vorig jaar besloeg het feest alle schoolpleinen op het Weijevlietplein. Dit jaar is het Festival der Culturen, het wijkfeest van Vlissingen Noord, terug op de oude stek en in de oude omvang: op het schoolplein van de Omnibus aan de Slangenburg.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/festival-der-culturen-keert-terug-op-oude-stek-1.6324819
2016-09-01T06:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6324863.1472671796!image/image-6324863.JPG
Festival,Festival der Culturen,hermes,Vlissingen
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Festival der Culturen keert terug op oude stek

Festival der Culturen keert terug op oude stek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Festival der Culturen in 2015.
   Fotograaf
  VLISSINGEN - Vorig jaar besloeg het feest alle schoolpleinen op het Weijevlietplein. Dit jaar is het Festival der Culturen, het wijkfeest van Vlissingen Noord, terug op de oude stek en in de oude omvang: op het schoolplein van de Omnibus aan de Slangenburg.

  Oorzaak: geldgebrek. De gemeente wees de subsidieaanvraag uit het Aanjaagfonds van 10 mille af. Pogingen van de wijkvereniging Bossenburgh om via een tientjesactie geld los te krijgen uit de wijk mislukte jammerlijk. "We zijn ook eigenlijk te laat begonnen met de organisatie. We hebben van alles geprobeerd: huisbezoeken, tegenprestaties van de klussendienst. We gaan ook nog door met acties, zoals auto's wassen bij de Agrimarkt", kondigt wijkvoorzitter Michel Pieters aan. En er zijn diverse sponsors, "Maar die willen niet bij naam genoemd worden, anders komen er nog meer verenigingen aankloppen."

  Vergeten kind

  Zaterdag 24 september is het feest op het schoolplein van 13 tot 23 uur. Thema is 'Het vergeten kind': "Daar hebben we veel mee te stellen in onze wijk", zegt Pieters. "Kinderen waar geen aandacht voor is. Sommigen zoeken dan negatieve aandacht." Die zaterdag is de aandacht positief. Met goochelaars, clowns, een 'live-verbinding' met Hoofdpiet in Spanje en vijftien foodtrucks, Turkse dans, variëté en singalongs en optredens van onder meer Rockacademieband Moeders Mooiste (half Tilburgs, half Vlissings) en de Middelburgse zanger Rudy Verhelst.

  Ambities

  De wijkvereniging heeft de ambities voor een groot festival niet opgegeven. "We denken er wel aan om het los te maken van Nationale Burendag. Wat wij voor ogen hebben, is breder, voor mensen uit alle Vlissingse wijken en zelfs heel Zeeland. Als groot evenement moet je oppassen dat je kleine evenementen niet wegdrukt. Burendag is bedoeld voor kleinere activiteiten. Het Oranjefonds is ook geen vetpot."

  De vereniging hoopt op steun uit de gemeentelijke proef Leefbaarheid in de wijken Bossenburgh en Paauwenburg. Die kent nog geen vliegende start. Er loopt een onderzoek voor 15 mille naar mogelijke leefbaarheidswensen uit de wijk en bijpassende initiatieven, weet Pieters.

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps