article
1.5944506
MIDDELBURG - De plannen voor een nieuw stadspark op het Molenwater in Middelburg verlopen precies volgens schema. Althans, het schema dat de Vereniging Stadspark Molenwater heeft opgesteld.
'Echt, Stadspark Middelburg is over een jaar klaar'
MIDDELBURG - De plannen voor een nieuw stadspark op het Molenwater in Middelburg verlopen precies volgens schema. Althans, het schema dat de Vereniging Stadspark Molenwater heeft opgesteld.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/echt-stadspark-middelburg-is-over-een-jaar-klaar-1.5944506
2016-04-21T05:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4707528.1420822476!image/image-4707528.jpg
Middelburg,Gemeenteraad,Molenwater,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / 'Echt, Stadspark Middelburg is over een jaar klaar'

'Echt, Stadspark Middelburg is over een jaar klaar'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Park Molenwater.
   Fotograaf
  MIDDELBURG - De plannen voor een nieuw stadspark op het Molenwater in Middelburg verlopen precies volgens schema. Althans, het schema dat de Vereniging Stadspark Molenwater heeft opgesteld.

  De gemeenteraad wil in mei toch nog eens praten over de voortgang van het project. En daar is binnen de vereniging weer wat verwarring en teleurstelling over.

  Binnen de raad bestaat wat onduidelijkheid over het tempo waarin de Vereniging Stadspark Molenwater werkt. De vereniging kreeg vorig jaar toestemming om een nieuw plan te gaan maken voor het park. Daarvoor werd de vrijwilligers een jaar gegund. De vereniging waarschuwde toen al dat dat te weinig zou zijn en dat zij twee jaar nodig zou hebben.

  Wensen

  In een voortgangsrapportage meldt de vereniging dat alles volgens schema verloopt. Ofwel: het duurt nog een jaar voordat het definitieve ontwerp klaar is. Voor de zomer van dit jaar mogen 43.000 Middelburgers hun wensen indienen; die wensen worden daarna verwerkt; een architect maakt er een voorlopig ontwerp van; en in het tweede kwartaal van 2017 is het definitieve ontwerp klaar.

  Vrijwilligers

  Waarom dán pas, luidt één van de vragen vanuit de raad. Caja Oldenburger van de Vereniging Stadspark Molenwater is er duidelijk over. "Omdat wij met zes vrijwilligers zijn die dit naast ons gewone werk doen. En omdat wij een vorm van burgerparticipatie zijn ingegaan die uniek is in Nederland. We moesten het wiel uitvinden. Wij zijn tevreden over hoe het gaat, maar wij wisten dat het in één jaar niet zou lukken. Dat hebben we ook gezegd."

  Teleurstelling

  Vragen over de voortgang, het tempo en zelfs over het geld dat de gemeente beschikbaar heeft gesteld voor het project, wekken verwarring en teleurstelling. Oldenburger: "Door de vragen tijdens de raadsvergadering deze week leek het even alsof wij grote fouten aan het maken zijn. Maar we lopen op schema, en het geld is gewoon nog bij de gemeente. Dat krijgen we pas als alles klaar is."