article
1.6088825
DISHOEK - Joke de Witte mag niet vergeten worden. Haar dochters houden daarom een fietstocht langs de kunstpicknickplekken die ze ooit ontwierp.
Dochters zetten fietstocht op ter herinnering aan Joke de Witte
DISHOEK - Joke de Witte mag niet vergeten worden. Haar dochters houden daarom een fietstocht langs de kunstpicknickplekken die ze ooit ontwierp.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/dochters-zetten-fietstocht-op-ter-herinnering-aan-joke-de-witte-1.6088825
2016-06-08T05:49:55+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6088835.1465399398!image/image-6088835.JPG
Recreatie,Joke de Witte,hermes,Vlissingen
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Dochters zetten fietstocht op ter herinnering aan Joke de Witte

Dochters zetten fietstocht op ter herinnering aan Joke de Witte

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ruim 125 bekenden van Joke de Witte doen op 20 augustus mee aan de fietstocht langs vier kunstwerken die zij heeft ontworpen. Hier zit ze bij de 'Eieren' in Vrouwenpolder.
   Locatie
   Archieffoto Judith de Witte
  DISHOEK - Joke de Witte mag niet vergeten worden. Haar dochters houden daarom een fietstocht langs de kunstpicknickplekken die ze ooit ontwierp.
  Het is heftig om je moeder te verliezen, maar het is mooi om met zijn allen aan haar te denken.

  Even een rondje gaan hardlopen werd Joke de Witte op 64-jarige leeftijd fataal. Ze overleed op 20 februari 2015 onverwachts in de duinen. Precies anderhalf jaar later, op zaterdag 20 augustus, houden haar dochters Suzan (34) en Judith (40) een fietstocht voor iedereen die Joke heeft gekend.

  Kunstpicknickplekken

  Ze is jarenlang voorzitter geweest van de Recron Walcheren en was de eigenaar van camping Dishoek. Joke ontwierp ook de kunstpicknickplekken van Walcheren. Vier van deze kunstzinnige locaties vormen de route voor de fietstocht. "Mama heeft de kunstwerken ontworpen, ze hield van fietsen en van Zeeland. Dit is waar zij voor stond", zegt Judith. "Het is toch mooi dat zij op deze manier fysiek iets voor ons heeft nagelaten?"

  Ruim vierhonderd bekenden hebben een uitnodiging ontvangen om mee te fietsen. De dochters konden niet alle adressen achterhalen, maar iedereen die Joke gekend heeft, mag zich aanmelden. Dat kan via een mailtje naar info@kunstpicknicken.nl. Dinsdag stond de teller van het aantal aanmeldingen al op 125.

  Twintig kilometer

  Camping Ons Buiten in Oostkapelle is de vertrek- en aankomstplek van de fietsroute met een afstand van zo'n twintig kilometer. Vanaf daar rijden de deelnemers richting Vrouwenpolder, waar ze even stoppen bij kunstpicknickplek 'Eieren'. Dan fietsen ze langs de dijk naar Veere en stappen ze weer af bij 'De Kerktoren' aan het Veerse Meer. De route wordt vervolgd door het bos naar het kunstwerk 'Golf' en van daaruit naar 'De Zeilboot', tussen Oostkapelle en Serooskerke.

  "Omdat de Recron ons helpt bij de organisatie kunnen de deelnemers ook op de campings langs de route steeds even afstappen voor een pauze", aldus Suzan. Niemand zit echt vast aan de route. Judith: "We willen wel dat iedereen die gaat fietsen rond één uur is vertrokken. Maar we zullen niet in een heel peloton rijden. Dat is niet handig met zo'n grote groep. Bovendien kan niet iedereen meer even goed fietsen. Dus als iemand na de 'Eieren' al terug wil, dan kan dat gewoon."

  Arrangement

  Deelnemers kunnen een fiets huren en voor 15 euro een picknickarrangement reserveren, maar ze mogen ook zelf een fiets en lunchpakketje meebrengen. Na afloop krijgt iedereen nog een drankje.

  De zussen maken er een heel evenement van. "Ik kijk er nu al naar uit om iedereen te kunnen bedanken voor alle lieve berichten en om samen mooie herinneringen op te halen aan mama", zegt Suzan. "Ja, het is heftig om je moeder te verliezen, maar het is mooi om met zijn allen aan haar te denken", vult Judith aan.