article
1.6499092
VLISSINGEN - Vlissingen krijgt begin volgend jaar een school voor disc-jockeys: DJ Academy Zeeland.
DJ School komt in Vlissingen
VLISSINGEN - Vlissingen krijgt begin volgend jaar een school voor disc-jockeys: DJ Academy Zeeland.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/dj-school-komt-in-vlissingen-1.6499092
2016-10-06T17:53:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4274152.1395223363!image/image-4274152.jpg
Muziek,School,Onderwijs,Popmuziek,Mixen,DJ Academy Zeeland,Micha Sigterman,hermes,Vlissingen
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / DJ School komt in Vlissingen

DJ School komt in Vlissingen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VLISSINGEN - Vlissingen krijgt begin volgend jaar een school voor disc-jockeys: DJ Academy Zeeland.

  Tiësto, Hardwell, Afrojack, Armin van Buuren en Martin Garrix hebben het gered zonder ooit naar een speciale school te gaan. Maar een opleiding kan muzikale sfeermakers zeker op weg helpen, betoogt Vlissinger Mischa Sigtermans, één van de drie initiatiefnemers van de DJ Academy Zeeland.

  Met Kris Coady en Jorge Vlaming (Duck my Sick) draaide Mischaa (Sigtermans' muzikale alter-ego) zelf tijdens allerlei manifestaties in thuisstad Vlissingen. In verschillende cafés aan en om het Bellamypark, het Arsenaal en grotere party's in de Timmerfabriek (Groove to chill). Nu vinden de drie vrienden het tijd een school voor DJ's van de grond te tillen. Mischa: "Er zijn 28 DJ-scholen, waarvan vier door de overheid erkende, in Nederland maar nog niet in Zeeland. Ook hier zitten muzikale hobbyisten, die meer willen weten over door professionele DJ's gebruikte technieken."

  Het trio leraren verwacht dat vooral jongens van 14 tot 17 jaar graag naar de Academy komen. Jongens van die leeftijd willen vaak niet alleen alles weten over muziekstijlen, maar ook over mixen en beatmatchen. Naast mannelijke adolescenten zien de drie docenten van de DJ Academy graag dames en - al dan niet veel - oudere heren verschijnen in de lesruimte boven Cue Action Vlissingen.

  De komende drie maanden kunnen belangstellenden zich opgeven via www.djacademyzeeland.nl Op die website is ook alle informatie te vinden over aan te leren technieken; lessen voor beginners en gevorderden en de professionele apparatuur ('wereldstandaard') die wordt gebruikt.

  lees vrijdag een uitgebreider verhaal in de editie Walcheren