article
1.6367069
VLISSINGEN - "We zijn hier allemaal heel normaal, behalve dan Monique", grapt Patrick Hallink van Brownies en downieS. Monique Bentschap Knook bedoelt hij. Tot voor kort leidde ze hotel De Distel in Zoutelande. Nu heeft ze een bijzondere lunchroom onderhanden: Brownies en downieS, een franchiseformule waarvan nu de eerste vestiging in Zeeland open is. Kern van de zaak is: er werken mensen met een verstandelijke beperking, maar de lunchroom draait gewoon als elke andere, op omzet.
Brownies en downieS: een zo normaal mogelijke lunchroom
VLISSINGEN - "We zijn hier allemaal heel normaal, behalve dan Monique", grapt Patrick Hallink van Brownies en downieS. Monique Bentschap Knook bedoelt hij. Tot voor kort leidde ze hotel De Distel in Zoutelande. Nu heeft ze een bijzondere lunchroom onderhanden: Brownies en downieS, een franchiseformule waarvan nu de eerste vestiging in Zeeland open is. Kern van de zaak is: er werken mensen met een verstandelijke beperking, maar de lunchroom draait gewoon als elke andere, op omzet.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/brownies-en-downies-een-zo-normaal-mogelijke-lunchroom-1.6367069
2016-09-09T18:41:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6367087.1473446461!image/image-6367087.JPG
Ondernemen,Lunchroom,Brownies en downieS,hermes,Vlissingen
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Brownies en downieS: een zo normaal mogelijke lunchroom

Brownies en downieS: een zo normaal mogelijke lunchroom

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het team van Brownies & downieS Vlissingen. Derde van rechts uitbater Monique Benstchap Knook.
      Fotograaf
    VLISSINGEN - "We zijn hier allemaal heel normaal, behalve dan Monique", grapt Patrick Hallink van Brownies en downieS. Monique Bentschap Knook bedoelt hij. Tot voor kort leidde ze hotel De Distel in Zoutelande. Nu heeft ze een bijzondere lunchroom onderhanden: Brownies en downieS, een franchiseformule waarvan nu de eerste vestiging in Zeeland open is. Kern van de zaak is: er werken mensen met een verstandelijke beperking, maar de lunchroom draait gewoon als elke andere, op omzet.

    Eetgelegenheden waar mensen met verstandelijke beperking werken, zijn een bekend fenomeen: Willem en 't Getij in Middelburg, bijvoorbeeld. Maar die zijn onderdeel van een zorginstelling.

    "Ik ben gevraagd voor deze zaak", vertelt Bentschap Knook. Na elf jaar De Distel vond ze het wel tijd voor iets nieuws. "Dit sprak me heel erg aan."

    Scholen

    Aan het Bellamypark in Vlissingen draait de zaak nu een maand. Het initiatief voor de vestiging kwam van Hallink een van de mensen die vier jaar geleden de franchiseformule opzette.. "Ik heb bij scholen geïnformeerd of hier behoefte was aan een Brownies en downieS en het antwoord was ja. We hebben behoefte aan banen voor onze jongeren."

    Ook voor jongeren met een verstandelijke beperking, Zij werken zo normaal mogelijk mee. Tien medewerkers zijn er nu. Vijf met, vijf zonder verstandelijke beperking. Volgende week beginnen nog ene paar mensen. De mensen met verstandelijke beperking werken er als dagbesteding of ze worden opgeleid om verder te kunnen in een baan bij andere horecazaken. "Ze zouden kunnen doorstromen naar de buren op het Bellamypark", knikt Bentschap Knook.