article
1.6070747
MELISKERKE - "Ik ben heel blij dat de gemeente nu kiest voor mediation", zegt minicampinghouder Jan de Korte. "Ik heb van het begin af aan geroepen dat we er in overleg wel uitkomen.
Bemiddeling in vlonderzaak Meliskerke
MELISKERKE - "Ik ben heel blij dat de gemeente nu kiest voor mediation", zegt minicampinghouder Jan de Korte. "Ik heb van het begin af aan geroepen dat we er in overleg wel uitkomen.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/bemiddeling-in-vlonderzaak-meliskerke-1.6070747
2016-06-02T06:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5498555.1466177643!image/image-5498555.jpg
Meliskerke,Recreatie,Jan de Korte,Vlonder,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Bemiddeling in vlonderzaak Meliskerke

Bemiddeling in vlonderzaak Meliskerke

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jan de Korte bij de vlonders die volgens de gemeente Veere weg moesten.
   Fotograaf
  MELISKERKE - "Ik ben heel blij dat de gemeente nu kiest voor mediation", zegt minicampinghouder Jan de Korte. "Ik heb van het begin af aan geroepen dat we er in overleg wel uitkomen.

  Nu kiest Veere dus toch eieren voor z'n geld."

  De Korte ligt al geruime tijd in de clinch met de gemeente. Die wil dat de minicampinghouder na het seizoen niet alleen zijn safaritenten van het terrein haalt, maar ook de vlonders waar die tenten op staan. Tot grote ergernis van De Korte die niet begrijpt waarom de houten ondergrond weg moet. De Korte zag zich vorig jaar gedwongen achttien vlonders tot brandhout te verzagen omdat ze niet heel verwijderd konden worden. 'Kapitaalvernietiging en een hoop werk voor niets' verzuchtte de minicampinghouder eind vorig jaar teleurgesteld. Ik begrijp nog steeds niet waarom ze weg moesten. De tenten ja, dat is logisch. Al je kampeermiddelen moeten na afloop van het terrein af. Dat geldt voor iedere minicamping. Maar die vlonders? En even later zelfs de paaltjes die eronder zaten.... Onbegrijpelijk." De gemeente legde De Korte een dwangsom op als hij het spul niet zou verwijderen.

  Veers wethouder René Molenaar verklaart dat de gemeente op haar beurt ook al eerder in gesprek wilde. "Dit loopt al een poosje. Wij wilden al in gesprek, maar daar was afgelopen winter geen draagvlak voor. Er komt nu een onafhankelijke mediator. Beide partijen zullen water bij de wijn moeten doen, maar ik ben hoopvol gestemd."