article
1.6220134
VLISSINGEN - Bedrijven en bewoners van Baskensburg bleven zaterdag te lang onzeker over wat ze mochten. En nog is veel onduidelijk over de asbest.
Baskensburgers te lang in onzekerheid tijdens brand
VLISSINGEN - Bedrijven en bewoners van Baskensburg bleven zaterdag te lang onzeker over wat ze mochten. En nog is veel onduidelijk over de asbest.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/baskensburgers-te-lang-in-onzekerheid-tijdens-brand-1.6220134
2016-07-25T20:11:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5601316.1452089460!image/image-5601316.jpg
Vlissingen,Brand,Brandweer,Burgemeester,Politiek en bestuur,Asbest,Baskensburg,Vereniging Ondernemers Baskensburg,Communicatie,Garage Hofman,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Baskensburgers te lang in onzekerheid tijdens brand

Baskensburgers te lang in onzekerheid tijdens brand

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  VLISSINGEN - Bedrijven en bewoners van Baskensburg bleven zaterdag te lang onzeker over wat ze mochten. En nog is veel onduidelijk over de asbest.

  De gemeente Vlissingen had met enig nadenken de middelen om zaterdag bij de grote brand aan de Gildeweg de bedrijven en inwoners van Baskensburg direct te bereiken, maar informatie over de asbesttoestand en bleef uit. Die kritiek werd gisteravond geuit op een bijeenkomst met betrokkenen van de brand op het bedrijventerrein in het gemeentehuis. Mensen in bedrijfswoningen zagen dat hun straat werd afgezet, zonder dat er aangebeld werd om te vertellen wat en hoe. De Vereniging Ondernemers Baskensburg, die over alle contactgegevens beschikt, wil in het vervolg een rol spelen bij calamiteiten.

  Gaten

  Wethouder Albert Vader die zaterdag optrad als locoburgemeester en burgemeester Bas van den Tillaar moesten erkennen dat er gaten zaten in de informatievoorziening. De informatie naar de bevolking, over de gebiedsafzettingen en de asbestpluim, ging goed. Maar de mensen binnen het afgezette gebied moesten vaak zelf uitvinden hoe ze zich konden bewegen en welke waarschuwingen er golden. Ook het vrijgeven van het gebied zaaide verwarring. Boa's, politiemensen en brandweer beschikten niet allemaal over juiste informatie. In de eerste uren was de Veiligheidsregio leidend in de informatievoorziening omdat het beheersen van de brand en de asbestvervuiling eerste prioriteit had, legde Van den Tillaar uit. De bewoners en ondernemers in het gebied voelden zich daarbij over het hoofd gezien.

  Meer in de PZC editie Walcheren van dinsdag 26 juli.