article
1.6202803
VLISSINGEN - Leek de glijbaan aan het badstrand in orde, loopt een bezorgde pa een hoofdwond op.
B en W van Vlissingen vinden glijbaan veilig
VLISSINGEN - Leek de glijbaan aan het badstrand in orde, loopt een bezorgde pa een hoofdwond op.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/b-en-w-van-vlissingen-vinden-glijbaan-veilig-1.6202803
2016-07-19T04:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6202802.1468869591!image/image-6202802.JPG
Vlissingen,Ongeval,Wethouder,Josephine Elliott,Badstrand,glijbaan,Strandglijbaan,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / B en W van Vlissingen vinden glijbaan veilig

B en W van Vlissingen vinden glijbaan veilig

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Federico (15) komt niet helemaal goed op zijn voeten terecht als hij de glijbaan uitschiet, maar kan er wel om lachen.
   Fotograaf
  VLISSINGEN - Leek de glijbaan aan het badstrand in orde, loopt een bezorgde pa een hoofdwond op.

  Federico is 15 en stoer. Dus pijn doet het niet als-ie de tweede keer de glijbaan uitspuit. Maar dat kleinere kinderen zich bezeren als ze uit de baan aan het Nolleplein het Vlissingse badstrand opstuiteren, vindt hij niet gek.

  "Je gaat toch harder dan je denkt en kunt niet meer afremmen als je eenmaal beneden bent." Vriend Roan - ook 15, maar decimeters langer - heeft zich daarom al tijdens het glijden, in de buis, breder gemaakt en komt in een sukkelvaartje onderaan de tunnel. Ook hij kan zich voorstellen dat kleinere kinderen met een rotvaart de tunnel uitglijden en, ook al liggen er rubberen tegels, schaafwonden oplopen.

  Bezorgde opa

  Afgelopen weekeind liep een vader een lelijke hoofdwond op toen hij zijn dochtertje op wilde vangen. Genoeg reden voor 'een bezorgde opa' uit de omgeving om de glijbaan met kippengaas af te sluiten, gaas dat overigens een dag later al weer weg was gehaald. Op de toegang tot de glijbaan kleven twee waarschuwingsstickers. 'Gebruik op eigen risico' is op beide plakplaatjes te lezen. Maar tussen 'vanaf' en 'jaar' is een cijfer weggevallen. Het lijkt logisch dat de aanbevolen leeftijd hoger ligt dan vier, de leeftijd van het meisje dat zaterdag naar beneden gleed.

  Niet zwaar op de maag

  Wethouder Josephine Elliott meldt dat er een aanbeveling van 8 jaar heeft gestaan. Ze benadrukt echter dat de glijbaan 'voor alle leeftijden geschikt is'. "Een kind van twee zou er af kunnen. Of een kind dat ook moet doen, is aan de ouders. Die kennen hun spruit het beste." Elliott zegt ook dat het cadeau - Vlissingen kreeg de glijbaan van plaatselijke ondernemers met hulp van Europese subsidies - haar niet zwaar op de maag ligt. Het speeltuig werd vorig jaar weliswaar afgekeurd, maar dat ging meer over juridische regeltjes dan over veiligheid. Bovendien zijn er toen wat meer rubberen tegels en een hoop zand onder de glijbaan gelegd.

  Elliott weet waar ze het over heeft, want 'ik ben zelf ook naar beneden gegleden'. Ze kwam op haar bibs in het zand terecht, maar had geen moment het idee gevaar te lopen. "Sinds maart hebben we ook geen enkele klacht over de glijbaan ontvangen. Integendeel honderden kinderen hebben al plezier beleefd aan het speeltuig."

  Kippengaas

  De wethouder sprak gisteren ook met de bezorgde man, die de glijbaan met kippengaas afsloot. "Ik heb hem uitgelegd dat ik zijn bezorgdheid begreep, maar dat er geen aanleiding voor is. Het kind liep zaterdag geen gevaar, de vader verwondde zichzelf. Als mensen de glijbaan toch willen verlengen, moeten ze sponsors zien te vinden om dat te doen. Als artikel 12-gemeente heeft Vlissingen er geen geld voor."