article
1.6669882
DOMBURG - Het bestuur van Stichting Leefbaarheid Kom Domburg (SLKD) probeert de gemeente Veere woensdag opnieuw duidelijk te maken dat bewoners tegen de komst van een groot hotel op het voormalig KPN-terrein zijn. Vijf vragen over dat plan.
400 handtekeningen tegen wellnesshotel Domburg
DOMBURG - Het bestuur van Stichting Leefbaarheid Kom Domburg (SLKD) probeert de gemeente Veere woensdag opnieuw duidelijk te maken dat bewoners tegen de komst van een groot hotel op het voormalig KPN-terrein zijn. Vijf vragen over dat plan.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/400-handtekeningen-tegen-wellnesshotel-domburg-1.6669882
2016-11-23T07:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6669940.1479836445!image/image-6669940.jpg
Walcheren,dnr
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / 400 handtekeningen tegen wellnesshotel Domburg

400 handtekeningen tegen wellnesshotel Domburg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het voormalig KPN-gebouw aan de Schelpweg in Domburg.
   Fotograaf
  DOMBURG - Het bestuur van Stichting Leefbaarheid Kom Domburg (SLKD) probeert de gemeente Veere woensdag opnieuw duidelijk te maken dat bewoners tegen de komst van een groot hotel op het voormalig KPN-terrein zijn. Vijf vragen over dat plan.
  Dit plan past niet middenin een woonwijk.

  1. Wat komt er op het KPN-terrein?
  Projectontwikkelaar Peter Bommeljé wil op het voormalig KPN-terrein en een deel van de Weverij- en Beatrixstraat een vitaliteitshotel bouwen van tien tot twaalf meter hoog met een oppervlakte van 5200 vierkante meter. Er moeten ten minste 33 grote suites en zes minisuites komen. Ook betreft het plan een restaurant, zwembad, sauna, fysiogedeelte, beautysalon en een ondergrondse parkeergarage met 117 parkeerplaatsen.

  2. Wat is volgens SLKD het probleem?
  David Wisse, bestuurslid van SLKD, noemt een aantal voorbeelden: ,,De Schelpweg is de doorgaande weg van Domburg. Met de komst van het hotel kun je je kont er waarschijnlijk niet meer keren in de zomer. Bovendien past zo'n plan niet middenin een woonwijk: het neemt voor een heleboel huizen de zon weg in het voor- en najaar. En het is geen prettig idee dat mensen vanuit hun hotelkamer je woning in kunnen kijken."

  3. Hoe proberen ze de plannen tegen te houden?
  In eerste instantie tekenden 31 bewoners bezwaar aan bij de gemeente, later is er een burgerinitiatief met 162 steunbetuigingen overhandigd. Beide pogingen hebben de gemeenteraad - die Bommeljé groen licht moet geven - niet op andere ideeën gebracht. Wisse en zijn medestanders proberen het opnieuw met een uitgewerkte zienswijze en ruim vierhonderd handtekeningen van Domburgers die tegen de komst van 'zo'n kolossaal hotel' zijn.

  4. Wat zijn hun argumenten?
  Wisse zegt dat het hotel niet binnen het bestemmingsplan past. Er zouden geen grote nieuwbouwprojecten meer mogen komen in de stad. En de komst van iets nieuws op het KPN-terrein zou een cadeautje worden voor de omwonenden. Volgens Wisse moet de gemeente onderzoeken of er draagvlak is in de wijk - ,,Wat dus niet zo is."

  5. Wat gaat er vandaag gebeuren?
  Het bestuur van SLKD draagt vandaag de zienswijze en handtekeningen over aan wethouder Jaap Melse. In de hoop dat de gemeenteraad de plannen heroverweegt en en de belangen van de bewoners opnieuw afweegt tegen die van de toeristische sector.

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps