article
1.6243385
THOLEN - Met elkaar lekker een potje Team Deathmatch spelen. Niet op de computer dit keer. Maar gewoon in het open veld. Op de Oesterputten in Tholen, om precies te zijn. Donderdag kon het, als onderdeel van de Thoolse Zomerspelen.
Zomerspelen trekken Thoolse jeugd achter de computer vandaan
THOLEN - Met elkaar lekker een potje Team Deathmatch spelen. Niet op de computer dit keer. Maar gewoon in het open veld. Op de Oesterputten in Tholen, om precies te zijn. Donderdag kon het, als onderdeel van de Thoolse Zomerspelen.
http://www.pzc.nl/regio/tholen/zomerspelen-trekken-thoolse-jeugd-achter-de-computer-vandaan-1.6243385
2016-08-05T05:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6243392.1470345445!image/image-6243392.JPG
Tholen,Recreatie,Thoolse Zomerspelen,hermes
Tholen
Home / Regio / Tholen / Zomerspelen trekken Thoolse jeugd achter de computer vandaan

Zomerspelen trekken Thoolse jeugd achter de computer vandaan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Met de verplichte helmen zien de boogschutters er vervaarlijk uit.
   Fotograaf
  THOLEN - Met elkaar lekker een potje Team Deathmatch spelen. Niet op de computer dit keer. Maar gewoon in het open veld. Op de Oesterputten in Tholen, om precies te zijn. Donderdag kon het, als onderdeel van de Thoolse Zomerspelen.

  Een initiatief van het Jongerenwerk Tholen, bedoeld om de jeugd in de vakantie op een aangename manier bezig te houden. Wat volgens jongerenwerkster Naomi van Mierlo ook telt: in beweging komen, achter de computer vandaan en elkaar ontmoeten. "Dat willen we stimuleren."

  Zo'n twintig kinderen waren op het evenement afgekomen. Bijna allemaal rond de veertien jaar. Vooral jongens. En een enkel meisje. Zoals Eefje de Viet. Waarom zij zich heeft aangemeld voor de activiteit? Ze vindt boogschieten leuk. "Maar eerlijk gezegd heeft mijn moeder me opgegeven." Lars Blommers behoort vanmiddag tot degenen die zich spontaan, op het laatste moment, aanmelden. "Het lijkt me leuk en gezellig. En je kunt het spel samen met je vrienden doen."

  'Lekker bewegen'
  Arco de Wit is de instructeur van het programma dat officieel Shoot Out heet. Arco komt uit Oude-Tonge en heeft een eigen outdoor bedrijf. Kort en bondig legt hij uit hoe de boog gespannen moet worden. Vervolgens worden er twee teams gekozen. Daarna gaat iedereen los. Precies zoals het volgens Arco de bedoeling is. "Lekker bewegen en gaan."

  Op het grasveld zijn overal kussens opgesteld om achter weg te duiken. De spelers van dit pijl-en-boogje, zoals het vroeger heette, zien er vervaarlijk uit. De verplichte helmen doen denken aan films uit het genre Dark Fantasy. Kjeld Nieuwkoop is de eerste die geraakt wordt vanuit het vijandelijke kamp. Bijna op de plek waar je als jongen liever ook geen voetbal tegenaan wil krijgen. Hij moet verplicht naar de kant. "Ik stond te laden en zag die pijl niet aankomen."

  Aquaballen
  Later in de middag volgen varianten als Capture the Flag en Last Man Standing. De Shoot-Out in Tholen maakt deel van uit van een reeks Zomerspelen in alle kernen van de gemeente. Het eerstvolgende onderdeel is 'Aquaballen en suppen' in de haven van Stavenisse, op 9 augustus.

  Daarna volgen nog zomerspelen in Sint- Maartensdijk, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen. De Zomerspelen worden op 1 september afgesloten met een springkussenfestijn in Poortvliet. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van het jongerenwerk.