article
1.6356585
POORTVLIET - Met een wandeltocht van vijf kilometer proberen de Vrienden van Siem uit Sint-Annaland hun kas weer wat te spekken.
Stappen voor het goede doel
POORTVLIET - Met een wandeltocht van vijf kilometer proberen de Vrienden van Siem uit Sint-Annaland hun kas weer wat te spekken.
http://www.pzc.nl/regio/tholen/stappen-voor-het-goede-doel-1.6356585
2016-09-08T06:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6357011.1473275044!image/image-6357011.JPG
Poortvliet,Kanker,Vrienden van Siem,Wandeltocht,hermes
Tholen
Home / Regio / Tholen / Stappen voor het goede doel

Stappen voor het goede doel

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De 'Vrienden van Siem' bij de opening van een door hen betaalde ontmoetingsruimte in de Daniël den Hoed Kliniek.
  • Afbeelding
   Fotograaf
  POORTVLIET - Met een wandeltocht van vijf kilometer proberen de Vrienden van Siem uit Sint-Annaland hun kas weer wat te spekken.

  De afgelopen jaren zamelden ze met allerlei activiteiten al meer dan een ton in voor goede doelen op het gebied van kanker. 

  Naam

  De tocht is zaterdag om 18.30 uur. Hij wordt voor de derde keer gehouden, maar draagt voor het eerst de naam 'Vrienden van Siem Loop'. "De eerste keer noemden we het een herdenkingstocht", zegt Leo Vroegop. "Maar die naam was iets te zwaar. Iedereen mag meedoen, niet alleen mensen die een dierbare hebben verloren."

  Desondanks is er na afloop in de Woonboulevard Poortvliet - waar ook de start is - een soort herdenkingsceremonie. Deelname aan de Vrienden van Siem Loop kost tien euro. Kinderen onder de twaalf betalen de helft. Inschrijven kan ter plaatse via info@vriendenvansiem.nl.

  Binnentuin

  Dankzij het geld van de Vrienden van Siem zijn al in diverse ziekenhuizen voorzieningen gerealiseerd. Op dit moment sparen de voetbalvrienden van de in 2006 overleden Siem Vroegop voor een ontvangstruimte en een binnentuin in het Prinses Máxima Centrum voor kinder-oncologie.