article
1.6240955
SINT-ANNALAND - Het woongebouw is opgeleverd en de sleutels zijn aan de bewoners van Annahof uitgereikt.
Eerste bewoners zijn blij met stek in Annahof
SINT-ANNALAND - Het woongebouw is opgeleverd en de sleutels zijn aan de bewoners van Annahof uitgereikt.
http://www.pzc.nl/regio/tholen/eerste-bewoners-zijn-blij-met-stek-in-annahof-1.6240955
2016-08-04T05:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6240954.1470259953!image/image-6240954.JPG
Sint Annaland,Bouw,Huurwoning-Huur,Wonen,Nieuwbouw,Koopwoning-Hypotheek,appartement,Annahof,Anja Hage,Arie Hage,hermes
Tholen
Home / Regio / Tholen / Eerste bewoners zijn blij met stek in Annahof

Eerste bewoners zijn blij met stek in Annahof

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Arie en Anja Hage op het balkon van hun nieuwe appartement in woonservicecentrum Annahof.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Seniorencomplex Annahof aan het Havenplein in Sint-Annaland
  SINT-ANNALAND - Het woongebouw is opgeleverd en de sleutels zijn aan de bewoners van Annahof uitgereikt.

  Arie en Anja Hage hebben nog genoeg werk te doen, voordat ze hun appartement kunnen betrekken. Ergens in september willen ze verhuizen, van hun boerderijtje met schapen in het buurtschap De Rand naar de haven van Sint-Annaland. "Dat zal wel even wennen zijn."

  Gedaanteverwisseling

  Het havengebied in Sint-Annaland heeft een gedaanteverwisseling ondergaan. Naast woonservicecentrum Annahof met 31 appartementen in de sociale huursector, realiseert woningcorporatie Stadlander er samen met aannemingsbedrijf Heijmans 53 levensloopbestendige huur- en koopwoningen, zeven luxe huurappartementen in de vrije sector en vier sociale huurwoningen.

  De bewoners konden onlangs in Annahof terecht, zoals Arie en Anja Hage. Helemaal onbekend in hun nieuwe woonplaats zijn ze niet. Arie ging er naar de lagere school en bleef doordeweeks vaak bij zijn opa en oma op het dorp. Dat was handiger dan elke dag weer terug de polder in. Later ging hij in Sint-Annaland uit, vlakbij Annahof nog wel.

  Salonwagen

  Maar dat is niet de reden om te verhuizen. Anja is niet meer goed ter been en verplaatst zich in een scootmobiel. Dan is een appartement zonder drempels een stuk gemakkelijker. "Alles lekker gelijkvloers."

  Voor Anja voelt Annahof een beetje als thuiskomen. Ze had vroeger een tante, daar in de buurt. Met een salonwagen. Dat was voor een klein meisje interessant. Net als de speeltuin die er vroeger was. "Ik ben hier nog van de glijbaan geroetsjt."

  Veel volk

  Arie en Anja zijn in hun sas met hun nieuwe onderkomen op de begane grond, vlakbij de trap die naar de haven voert. Op zonnige dagen komt er veel volk voorbij. Het ruime balkon doet de rest. "Goed voor de sociale contacten", zegt Arie.

  Waar ze ook tevreden mee zijn: de bijna honderd vierkante meter van hun appartement. Op die plek, en dat in de sociale huurklasse. "We hebben lang zon binnen, van 's ochtends vroeg tot ver in de middag."

  'Netjes afgewerkt'

  Aan de overzijde van de binnentuin is Maatje Fase ook al zo tevreden. Vanuit haar appartement ziet ze de masten van de jachten in de haven en de nog bijna lege Suzannapolder. "Een mooi gezicht. En alles is zo netjes afgewerkt."

  Maatje verhuist vanuit de Anna van Bourgondiëstraat naar het appartementengebouw. Een kwestie van vooruit denken. Ze is nu nog gezond. "Maar ik ben op leeftijd." Dat gelijkvloerse in Annahof, dat spreekt ook haar aan. ,,Ik moet nu steeds de trap op. Daar ben ik angstig voor.''

  Natuurlijk was het wikken en wegen om het besluit te nemen. Verhuizen, dat doe je niet zo maar. "Maar nu was er de kans en misschien straks niet meer." Maatje ziet genoeg voordelen. In Annahof zit ze veel dichter bij de supermarkt en de andere winkels. En er is meer beweging op straat. "Ik praat met iedereen."