article
1.5542526
THOLEN - Duikers geven massaal geld voor het laten afzinken van een duikwrak bij Tholen. Via crowdfunding is al meer dan zesduizend euro opgehaald.
Duikers geven gul voor duikwrak bij Tholen
THOLEN - Duikers geven massaal geld voor het laten afzinken van een duikwrak bij Tholen. Via crowdfunding is al meer dan zesduizend euro opgehaald.
http://www.pzc.nl/regio/tholen/duikers-geven-gul-voor-duikwrak-bij-tholen-1.5542526
2015-12-14T17:40:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5232789.1450114824!image/image-5232789.jpg
Tholen,Gemeente,Duiken,Duikwrak,hermes
Tholen
Home / Regio / Tholen / Duikers geven gul voor duikwrak bij Tholen

Duikers geven gul voor duikwrak bij Tholen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • De oude garnalenkotter die de NOB bij Tholen wil laten afzinken.
   Titel
   De oude garnalenkotter die de NOB bij Tholen wil laten afzinken.
   Fotograaf
  THOLEN - Duikers geven massaal geld voor het laten afzinken van een duikwrak bij Tholen. Via crowdfunding is al meer dan zesduizend euro opgehaald.

  Het idee om de oude garnalenkotter TS7 bij Strijenham naar de bodem van de Oosterschelde te laten zinken, komt uit de koker van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Het project kost 23.000 euro en wordt grotendeels betaald door de provincie, de gemeente Tholen, Bootduiken Zeeland en de NOB zelf.

  De bond komt echter 9500 euro te kort om de kotter daadwerkelijk te laten afzinken. Dat bedrag probeert ze via crowdfunding bijeen te brengen. Wie vijf euro doneert, mag straks als één van de eersten duiken op het wrak. Van duikers die het dubbele betalen, komt zelfs de naam op het wrak te staan.

  "We zijn positief verrast door de grote respons", zegt Desmond van Santen van de NOB. "Ik heb goede hoop dat we het benodigde bedrag donderdag binnen hebben."

  De bond heeft op die dag de deadline gesteld. "Op een bepaald moment moet je besluiten of je het project voort wil zetten of niet", legt Van Santen uit. "De opslag van de boot kost nu alleen maar geld."

  Overigens doen niet alleen individuele duikers een duit in het zakje. Ook duikverenigingen doneren gul.