article
1.6149439
OUD-VOSSEMEER - Natuurlijk stond ze niet te juichen toen ze door een reorganisatie haar baan in het onderwijs verloor, maar achteraf bezien was dat het begin van iets moois.
Boos worden nodig om een stap te maken
OUD-VOSSEMEER - Natuurlijk stond ze niet te juichen toen ze door een reorganisatie haar baan in het onderwijs verloor, maar achteraf bezien was dat het begin van iets moois.
http://www.pzc.nl/regio/tholen/boos-worden-nodig-om-een-stap-te-maken-1.6149439
2016-06-29T05:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6149449.1467147607!image/image-6149449.jpg
Oud-Vossemeer,Onderwijs,Kunst,Rianne van Duivenbode,hermes
Tholen
Home / Regio / Tholen / Boos worden nodig om een stap te maken

Boos worden nodig om een stap te maken

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Rianne van Duivenbode
   Fotograaf
  OUD-VOSSEMEER - Natuurlijk stond ze niet te juichen toen ze door een reorganisatie haar baan in het onderwijs verloor, maar achteraf bezien was dat het begin van iets moois.

  In haar atelier Art-Co in Oud-Vossemeer probeert Rianne van Duivenbode sinds drie jaar iets te betekenen voor onder meer kinderen met problemen en verstandelijk gehandicapten. "Toen ik nog in het onderwijs werkte was ik al begonnen met de opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach, dus het was er waarschijnlijk toch wel van gekomen", vertelt de Oud-Vossemeerse, die twintig jaar op een montessorischool werkte en daarna jarenlang onderwijsadviseur was.

  In haar atelier aan huis ontvangt Van Duivenbode kinderen en volwassenen die ergens mee worstelen. Dat kan van alles zijn. Het verlies van een dierbare, problemen op school, autisme.... noem maar op. Door kunstzinnig bezig te zijn en waar nodig te praten, moeten mensen weer balans in hun leven krijgen. Vaak onthult het werk dat een cliënt maakt al een deel van het probleem, zoals die ene keer, toen een meisje zichzelf tekende met een duikbril op. "Die was bedoeld om haar tranen te verbergen", vertelt Van Duivenbode. "Dan weet je: daar gaan we de volgende keer iets mee doen. Het wordt soms best emotioneel, hoor. Mensen worden ook wel eens boos. Maar dat is goed. Die boosheid moet eruit om een volgende stap te kunnen maken."

  Hoewel Van Duivenbode zelf ook verdienstelijk tekent, is haar atelier aan huis helemaal bedoeld om de kunst van haar cliënten te laten zien. Art-Co, aan de Marehoekstraat 29, is komende zaterdag tijdens de Thoolse atelierroute open van 10.00 tot 16.30 uur.

  Lees meer hierover in de PZC van woensdag.