article
1.6423745
THOLEN - Heemkundekring Stad en Lande van Tholen en erfgoedvereniging Heemschut hebben grote moeite met de bouw van het wooncomplex Kruittoren, vlakbij de haven van Tholen.
Bezwaren tegen 'kolossale' toren bij de haven van Tholen
THOLEN - Heemkundekring Stad en Lande van Tholen en erfgoedvereniging Heemschut hebben grote moeite met de bouw van het wooncomplex Kruittoren, vlakbij de haven van Tholen.
http://www.pzc.nl/regio/tholen/bezwaren-tegen-kolossale-toren-bij-de-haven-van-tholen-1.6423745
2016-09-21T13:56:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6423767.1474466078!image/image-6423767.JPG
Tholen,Bouw en wonen,Bouw,kruittoren,hermes
Tholen
Home / Regio / Tholen / Bezwaren tegen 'kolossale' toren bij de haven van Tholen

Bezwaren tegen 'kolossale' toren bij de haven van Tholen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Kruittoren
   Fotograaf
  THOLEN - Heemkundekring Stad en Lande van Tholen en erfgoedvereniging Heemschut hebben grote moeite met de bouw van het wooncomplex Kruittoren, vlakbij de haven van Tholen.

  "Met name de kolossale toren met appartementen stuit ons tegen de borst", zegt Piet Quist van de heemkundekring. "Als je straks vanaf de brug Tholen ziet liggen, is die toren veel te dominant. Qua beeld wordt het een concurrent van de Grote Kerk. Dat kan toch niet?" Heemkundekring en erfgoedvereniging hebben hun bezwaren kunnen toelichten in een gesprek met aannemer Fraanje, de ontwikkelaar van het complex. "Het is nu afwachten, maar als er niets aan het plan veranderd gaan we straks zeker bezwaar maken", stelt Quist.

  Projectleider Albert-Jan van de Breevaart van Fraanje zegt de bezwaren serieus te nemen. "We gaan daarom goed visueel inzichtelijk maken hoe beeldbepalend de toren gaat worden. Misschien kunnen we het nog wat acceptabeler maken door verticale belijning te gebruiken." Het verminderen van het aantal appartementen ziet hij niet snel gebeuren. "Dan komt de haalbaarheid van het plan in het geding."

  De projectleider zegt dat bij het ontwerpen van het complex juist met een knipoog naar het verleden is gekeken. Daarom zijn de toren en de poort erin terecht gekomen. Twee hoge woningen aan weerszijden van de Ten Ankerweg vormen straks als het ware een toegangspoort naar de binnenstad. Op de plek waar het complex moet komen, ligt in de grond overigens een oude zoutoven. "Die gaan we veiligstellen", stelt Van de Breevaart. "Informatie erover zetten we op een bord dat bij het complex komt."