article
1.6267361
DREISCHOR - De Sint Adriaanskerk in Dreischor doet zaterdag even dienst als catwalk.
Unieke bruidsjurk vervaardigd uit vlas op de Vlasdag in Dreischor
DREISCHOR - De Sint Adriaanskerk in Dreischor doet zaterdag even dienst als catwalk.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/unieke-bruidsjurk-vervaardigd-uit-vlas-op-de-vlasdag-in-dreischor-1.6267361
2016-08-16T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6267416.1471277179!image/image-6267416.JPG
Dreischor,Film,vlas,bruidsjurk,figurant,huwelijk,bruiloft,trouwjurk,linnen,ceremonie,Vlasdag,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Unieke bruidsjurk vervaardigd uit vlas op de Vlasdag in Dreischor

Unieke bruidsjurk vervaardigd uit vlas op de Vlasdag in Dreischor

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Martine van de Bilt in de unieke trouwjurk van linnenkant, ontworpen door Michelangelo Winklaar.
   Fotograaf
  DREISCHOR - De Sint Adriaanskerk in Dreischor doet zaterdag even dienst als catwalk.

  Martine van de Bilt (34) uit Sluiskil loopt dan nog eens met haar man naar het altaar, zodat iedereen haar linnen trouwjurk kan bewonderen. Begin dit jaar stond Van de Bilt 'voor het echie' met haar grote liefde voor het altaar in een unieke trouwjurk van linnenkant, ontworpen door Michelangelo Winklaar. Martines vader is de eigenaar van vlasbedrijf Van de Bilt Zaden en Vlas uit Sluiskil. Omdat linnen wordt vervaardigd uit vlas, wilde ze op deze manier de stof nog eens in de kijker zetten.

  In scène zetten

  Dat lijkt te zijn gelukt. Zelfs de organisatoren van de Vlasdag in Dreischor kregen lucht van de jurk. Ze vonden het exemplaar zo bijzonder dat ze Van de Bilt uitnodigden om aanwezig te zijn op het evenement aanstaande zaterdag. In plaats van de jurk simpelweg tentoon te stellen, wilden ze het levendiger maken door de bruiloft nog eens in scène te zetten. Compleet met een dominee en familie van het koppel.

  De ceremonie zal gefilmd worden door de cameraploeg van Purple Tiger Films (PTF). Om ervoor te zorgen dat de sfeer in de kerk zoveel mogelijk lijkt op die van een echte bruiloft, is de producent nog op zoek naar figuranten. Zij krijgen verschillende rollen in de korte film die zaterdagochtend wordt gemaakt.

  Opnames

  De vrijwilligers worden om 9.00 uur in Dreischor verwacht. De opnames zelf vinden plaats van 12.00 tot 12.20 uur in de kerk. Als dank krijgen de acteurs na afloop een lunch - waar ook nog wordt gefilmd. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden door te mailen naar productieptf@outlook.com.

  De Vlasdag duurt zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Er is muziek van fanfare Crescendo, dweilband Liever 'ier als Tuus, Ronnie Snipperdag en het Vlasdag Orkest. Verder zijn er naast de huwelijksceremonie ook demonstraties van de oude ambachten, een braderie en gratis rondleidingen in wijnhoeve De Kleine Schorre. Het hele programma vindt u op www.vlasdag.nl .