article
1.6127143
ZIERIKZEE - Haringliefhebbers in Schouwen-Duiveland kunnen deze week hun hart ophalen. Er staan twee haringparty's op de agenda; één in Zierikzee en één in Brouwershaven. De evenementen hebben hetzelfde concept, maar hebben toch een heel andere insteek en doelgroep.
Twee keer maatjes op Schouwen-Duiveland, maar de ene haringparty is de andere niet
ZIERIKZEE - Haringliefhebbers in Schouwen-Duiveland kunnen deze week hun hart ophalen. Er staan twee haringparty's op de agenda; één in Zierikzee en één in Brouwershaven. De evenementen hebben hetzelfde concept, maar hebben toch een heel andere insteek en doelgroep.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/twee-keer-maatjes-op-schouwen-duiveland-maar-de-ene-haringparty-is-de-andere-niet-1.6127143
2016-06-21T15:13:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6127735.1466535234!image/image-6127735.jpg
Zierikzee,Evenement,Culinair,Brouwersdam,hollandse nieuwe,maatje,haring,haringparty,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Twee keer maatjes op Schouwen-Duiveland, maar de ene haringparty is de andere niet

Twee keer maatjes op Schouwen-Duiveland, maar de ene haringparty is de andere niet

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   links: Wim in 't Veld (Kiwanis), rechts: Evert van Dilst en Jos van Leeuwen van d'Ouwe Smisse.
   Fotograaf
  ZIERIKZEE - Haringliefhebbers in Schouwen-Duiveland kunnen deze week hun hart ophalen. Er staan twee haringparty's op de agenda; één in Zierikzee en één in Brouwershaven. De evenementen hebben hetzelfde concept, maar hebben toch een heel andere insteek en doelgroep.

  Netwerken met een harinkje

  Serviceclub Kiwanis houdt donderdag Haringparty Schouwen-Duiveland in Zierikzee. Mede-organisator Wim in 't Veld ziet het als een gezellig businessevenement.

  Terwijl de gasten donderdagavond aan de Stads- en Commerciewerf in Zierikzee van de eerste maatjes smullen, verzorgt de band Sonnema live 'achtergrondmuziek'. Behalve haring worden er ook mosselen en andere regionale producten geserveerd. "Vooral veel ondernemers en bedrijven komen erop af, maar in principe is iedereen welkom", aldus In 't Veld.

  Ondernemers en bedrijven

  In 't Veld noemt de party nu al een succes, omdat er al ruim 300 toegangstickets zijn verkocht en hij verwacht dat er nog bijna honderd laatbeslissers bij zullen komen. "De haringparty slaat ieder jaar weer aan", zegt hij. Aanmelden kan nog tot donderdag via www.haringmaatjes.nl.

  Nieuwe organisatie

  Het is de eerste keer dat Kiwanis het evenement organiseert. Omdat de vorige organisatoren de handdoek in de ring hadden gegooid, dreigde er een leegte te vallen en dat vonden de leden van de serviceclub zonde. De insteek van de nieuwe organisatoren: "Geld ophalen voor het goede doel en tegelijkertijd contacten in het bedrijfsleven aanhalen", vult Van 't Veld in.

  Activiteiten voor kinderen

  Het goede doel waar de opbrengsten naartoe gaan, zijn kinderen in Schouwen-Duiveland van wie de ouders het financieel niet breed hebben. "We willen activiteiten voor ze organiseren, die hun verzorgers niet voor ze kunnen betalen", zegt hij. "Gewoon dichtbij huis. Een zeiltocht, of een dagje in het Klimbos bijvoorbeeld." Voor datzelfde doel wordt het allereerste maatje donderdagavond geveild.

  Wanneer: Donderdag van 16.30 tot 19.30 uur

  Waar: Kade voor de Stads- en Commerciewerf, Vissersdijk 2 Zierikzee

  Prijs: €35 voor onbeperkt eten en vier drankjes

   

   

  'Maatjes voor iedereen'

  Ondernemer Evert van Dilst wil de New Haringparty in Brouwershaven vrijdag lekker laagdrempelig houden. "Iedereen is welkom", zegt hij.

  "Gezelligheid met een hapje en een drankje, dat is waar het voor ons om gaat", aldus Van Dilst. Tijdens de haringparty wordt het haringseizoen op een feestelijke manier geopend. Om in de juiste stemming te komen, zorgen Debora Meier en James van de Water voor zomerse muziek met hun band Broazinha. En voor wie even genoeg heeft van de Hollandse Nieuwe zijn er ook verse pizza's en gerookte paling.

  Uitzicht op de haven

  De eerste editie van de New Haringparty werd vorig jaar nog in d'Ouwe Smisse georganiseerd in Zonnemaire. Dit keer is het de beurt aan Van Dilsts nieuwe restaurant C~food in Brouwershaven. Dezelfde organisatoren, maar op een andere plek. "Deze zaak is pas open en het is een echt visrestaurant dus dit is wat toepasselijker. Bovendien heb je hier mooi uitzicht op de haven", zegt de eigenaar. Als het een beetje meezit wordt de haringparty gehouden op het overdekte terras. Regent het pijpenstelen, dan verhuist de hele boel naar binnen.

  Meer gasten

  Het aantal gasten van de vorige editie verwacht Van Dilst zeker te overtreffen. "Dat waren er toen nog zestig. Nu hebben we al veertig definitieve aanmeldingen en nog een hoop toezeggingen", zegt hij. "Bovendien wordt er goed weer verwacht en zijn mensen niet verplicht om zich van tevoren op te geven." Of er dan wel genoeg haring is? "Ja hoor, de visboer snijdt de maatjes ter plekke, dus wat dat betreft zijn we flexibel."

  Kunst en Cultuur Schouwen-Duiveland

  Alle opbrengsten van de avond gaan naar stichting Kunst en Cultuur Schouwen-Duiveland. "Het geld gaat eigenlijk rechtstreeks naar bands. Je betaalt algauw vijftig tot honderdvijftig euro per bandlid en dat zien veel ondernemers niet zitten. Zonde, want zo gebeurt er bijna nooit wat. Met deze stichting willen we stimuleren dat er toch wat leuke optredens zijn op het eiland", vertelt van Dilst.

  Wanneer: Vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur

  Waar: Visrestaurant C~food, Markt 31 Brouwershaven

  Prijs: €28,50 voor onbeperkt eten en drinken