article
1.6419574
ZIERIKZEE - De Pontes Scholengroep heeft een financieel beter jaar achter de rug dan vooraf was ingeschat.
Pontes Pieter Zeeman krabbelt uit diep dal naar betere toekomst in Zierikzee
ZIERIKZEE - De Pontes Scholengroep heeft een financieel beter jaar achter de rug dan vooraf was ingeschat.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/pontes-pieter-zeeman-krabbelt-uit-diep-dal-naar-betere-toekomst-in-zierikzee-1.6419574
2016-09-20T16:29:47+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.1813088.1423757147!image/image-1813088.JPG
Zierikzee,Goes,Begroting,Middelbaar onderwijs,Burgemeester,Gemeenteraad,Wethouder,Bouwplan,School,Pontes Pieter Zeeman,Jaarcijfers,Pontes Scholengroep,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Pontes Pieter Zeeman krabbelt uit diep dal naar betere toekomst in Zierikzee

Pontes Pieter Zeeman krabbelt uit diep dal naar betere toekomst in Zierikzee

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee.
   Fotograaf
  ZIERIKZEE - De Pontes Scholengroep heeft een financieel beter jaar achter de rug dan vooraf was ingeschat. 

  Ook de begroting voor het lopende schooljaar ziet er positief uit, blijkt uit de cijfers die dinsdag zijn gepresenteerd. Het tekort van ruim één miljoen euro in 2014 is vorig jaar omgezet naar een overschot van 87.449 euro.

  Dat beeld laat zich ook zien bij de Pieter Zeeman in Zierikzee. De vestiging zag zich eerder nog geconfronteerd met een gat van bijna drie ton op de begroting. Dit wekte zorg bij burgemeester en wethouders over de toekomst van de scholengemeenschap op Schouwen-Duiveland. Door toename van het leerlingenaantal (van 1090 naar 1118 scholieren) steeg de Rijksbijdrage. . Daarnaast werden de personeelslasten teruggedrongen. Voor 2016 gaat de Pieter Zeeman zelfs weer uit van een positief resultaat van 111.000 euro.

  Burgemeester en wethouders zijn gerustgesteld over deze ontwikkeling bij de Goes-Zierikzeese scholengroep, blijkt uit een brief die gisteren naar de raad werd verstuurd. "De algehele conclusie is dat de Stichting Pontes Scholengroep voldoende kwalitatief onderwijs biedt en doorontwikkelt, financieel gezond is en stappen zet om de aankomende krimp het hoofd te kunnen bieden." Gerustgesteld is het college ook door het besluit de vestiging in Zierikzee buiten de plannen te houden voor de vorming van 'één vmbo Goes'. Pontes onderzoekt met Edudelta en het Ostrea of die opzet haalbaar is. Pieter Zeeman participeert daar niet in, zodat het vmbo-onderwijs behouden blijft voor Schouwen-Duiveland.

  De hoge huisvestingskosten en energielasten blijven de Zierikzeese school evenwel parten spelen. Een groot deel van het verouderde gebouw staat leeg. Vorige week werd het plan gepresenteerd het huidige complex te vervangen door een 21,5 miljoen euro kostende nieuwbouw. Gaan alle seinen op groen, dan wordt mogelijk in maart al begonnen met de bouwwerkzaamheden op het aangrenzende terrein.