article
1.6415427
MIDDELBURG - Het was meer een vriendendienst, zei C.H. (24) maandag tegen de Middelburgse rechters.
OM eist zes maanden voor 'vriendendienst'
MIDDELBURG - Het was meer een vriendendienst, zei C.H. (24) maandag tegen de Middelburgse rechters.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/om-eist-zes-maanden-voor-vriendendienst-1.6415427
2016-09-19T19:10:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5458707.1447937827!image/image-5458707.JPG
Zierikzee,Rechtbank,Advocaat Alfons Bals,Officier van justitie Gunnar van der Hofstede,Drugshandel,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / OM eist zes maanden voor 'vriendendienst'

OM eist zes maanden voor 'vriendendienst'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De rechtbank in Middelburg.
   Fotograaf
  MIDDELBURG - Het was meer een vriendendienst, zei C.H. (24) maandag tegen de Middelburgse rechters.

  Met 'het' doelde die inwoner van Zierikzee op het kopen van drugs en verkopen aan zijn vrienden. Want hij had namelijk de contacten. Daarom ging hij, als er weer een feestje was, op pad om genotmiddelen in te slaan. Hij maakte, vertelde hij, weinig winst. Net voldoende om de autokosten vergoed te krijgen en om zelf ook wat te kunnen gebruiken.

  Officier van justitie Gunnar van der Hofstede vindt echter dat de man toch beschouwd kan worden als iemand die harddrugs dealde. "Geen grootschalige dealer, maar wel iemand die inkocht voor zijn kennissen."

  De politie kwam hem via een tip op het spoor. Daarop werd zijn telefoon afgeluisterd en werd duidelijk dat de man handelde in drugs. Over die telefoon zei hij ook dat er voorzichtig gepraat moest worden omdat hij vermoedde dat er werd afgeluisterd. "Mijn telefoon deed raar. Daarom dacht ik al dat."

  Van der Hofstede hield de man voor dat deze vorm van handel streng wordt gestraft in verband met de risico's voor de volksgezondheid. Ook wees hij naar een klant van de inwoner van Zierikzee, iemand die in de schuldsanering zit. "Hij kan de drugs niet betalen dus moet hij op een andere manier aan het benodigde geld komen." Omdat de man bijna zes maanden heeft gedeald eiste hij een celstraf van zes maanden. En daarnaast moet de man ook een boete van 10.875,00 euro betalen. Dat geld zou hij hebben verdiend met het dealen, blijkt uit een verklaring die hij heeft afgelegd bij de rechter-commissaris.

  Advocaat Alfons Bals stelde dat dat echt niet kan kloppen. ,,Dat heeft hij nooit beweerd." Hij pleitte voor een celstraf van ruim drie maanden, gelijk aan het voorarrest en verder een voorwaardelijke straf. Uitspraak 3 oktober.