article
1.5652425
BRUINISSE - Een bed & breakfast, dat leek Patricia Hoep wel leuk. Het werd een hotel met veertien kamers, twee vleugels, een binnentuin en een lunchroom. Midden in Bru.
Nieuw hotel verrijst in Bru
BRUINISSE - Een bed & breakfast, dat leek Patricia Hoep wel leuk. Het werd een hotel met veertien kamers, twee vleugels, een binnentuin en een lunchroom. Midden in Bru.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/nieuw-hotel-verrijst-in-bru-1.5652425
2016-01-22T15:12:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5652472.1453475415!image/image-5652472.jpg
Bruinisse,Akkerput,Toerisme,Bru,Hoep,hotel,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Nieuw hotel verrijst in Bru

Nieuw hotel verrijst in Bru

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BRUINISSE - Een bed & breakfast, dat leek Patricia Hoep wel leuk. Het werd een hotel met veertien kamers, twee vleugels, een binnentuin en een lunchroom. Midden in Bru.
  Vanaf het begin dat we hier wonen zeiden we: als de buurvrouw haar huis verkoopt, willen wij het.

  Vanaf haar eettafelkantoor kijkt Patricia uit op haar tuin. Die staat vol steigers. Eén van de werkmannen die ze gebruikt is Martin, haar eigen vriend. Hij is timmerman en werkt mee aan de bouw van Hotel Bru, dat naast hun woning verrijst.

  Gek gelopen

  Het is allemaal heel gek gelopen, vertelt Patricia. "Vanaf het begin dat we hier wonen zeiden we: als de buurvrouw haar huis verkoopt, willen wij het. Zodat ik mijn eigen bed & breakfast kon beginnen. Kamer of zes, hartstikke leuk. Op een zeker moment lag ik in onze tuin te zonnen toen ik de buurvrouw tegen iemand hoorde praten over verkoop van haar huis en het bedrijfspand ernaast. Ik schrok me rot. Ik ben gelijk ons huis in gerend, heb mijn kleren aangetrokken en belde aan bij de buren."

  De verkoop was zo rond. De overdracht niet, want de buurvrouw had veel verzameld in de loop der jaren. Het duurde een jaar tot haar huis leeg was. "Toen we nog eens goed gingen kijken, concludeerden we dat er wel erg veel moest gebeuren. Al snel ontstond het idee om er iets nieuws neer te zetten. Een hotel, met veertien kamers."

  Parkeerplaats

  Toen Patricia en Martin dat idee eenmaal hadden laten bezinken, kwam plotseling het perceel erachter te koop. Precies de breedte van hun hotelkavel. "Dat zou wel heel fijn zijn voor een parkeerplaats, dachten we."

  Het werd steeds gekker. "De architect tekende een hoofdgebouw met tien kamers: acht voor twee personen, één voor minder validen en een familiekamer. En twee vleugels met appartementsuites. Ertussen een binnentuin. Een lunchroom annex ontbijtruimte. En erachter een parkeerplaats, met zo'n mooie poort."

   

  Morgen het hele verhaal in de PZC.