article
1.6100302
RENESSE - Jonge kunstenaars komen verrassend uit de hoek met hun tentoonstellingen op de Kunstschouw. Onder meer met een beeld van een gouden koeienhart, het stilleven van een tosti en Rembandt-achtige foto's van bouwvallen.
Kunstschouw zit vol kansen voor aanstormend talent
RENESSE - Jonge kunstenaars komen verrassend uit de hoek met hun tentoonstellingen op de Kunstschouw. Onder meer met een beeld van een gouden koeienhart, het stilleven van een tosti en Rembandt-achtige foto's van bouwvallen.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/kunstschouw-zit-vol-kansen-voor-aanstormend-talent-1.6100302
2016-06-12T08:59:22+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6101417.1465749925!image/image-6101417.JPG
Renesse,Kunst,kunst,Kunstschouw,beeldhouwkunst,Rembrandt van Rijn,Sacre Coeur,fotografie,Stilleven van een Tosti,data,award,talent,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Kunstschouw zit vol kansen voor aanstormend talent

Kunstschouw zit vol kansen voor aanstormend talent

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Nica Odinot (18) is de jongste kunstenaar die werk exposeert tijdens de Kunstschouw. Foto's Marieke Mandemakers
  RENESSE - Jonge kunstenaars komen verrassend uit de hoek met hun tentoonstellingen op de Kunstschouw. Onder meer met een beeld van een gouden koeienhart, het stilleven van een tosti en Rembandt-achtige foto's van bouwvallen.
  Maar ik hoop stiekem wel dat er mensen langskomen die dit belachelijk vinden.

  Het kunstwerk van de allerjongste deelneemster staat prominent in het portaal van de Jacobuskerk in Renesse. Nica Odinot (18) uit Zierikzee is hartstikke trots op haar Sacré Coeur. Ze maakte het gouden hart als eindproject voor het vak beeldende kunst op het Pontes Pieter Zeeman. "We moesten iets maken met het thema 'kathedralen'. De Sacré Coeur is een kerk en het betekent letterlijk 'heilig hart'. Dat heb ik in beeld gebracht", licht ze toe.

  Ze heeft van een echt koeienhart een gipsen variant gemaakt, dat pronkt op een blok hout in de vorm van een kruiskerk met daarboven een lichtgevend aureool.

  Stilleven van een Tosti
  Er zijn weinig kunstwerken met elkaar te vergelijken, maar die van Jorn Bunk (26) uit Nijmegen zijn wel erg afwijkend. In Grand Hotel Ter Duin in Burgh-Haamstede hangt onder meer zijn pronkstuk Stilleven van een Tosti. Het is een woordweb in de vorm van een tosti, gebaseerd op de termen die één miljoen mensen hebben ingevoerd op de website www.tostiszijnnetmensen.nl.

  Of het echt kunst is? "Ik vind van wel. En anders was ik vast ook niet geselecteerd om hier te staan. Maar ik hoop stiekem wel dat er mensen langskomen die dit belachelijk vinden. Dat vind ik ook weer interessant."

  Fotokunst van Anne Nobels
  Even verderop exposeert Anne Nobels (22) uit Vogelwaarde zes van haar foto's in Mira's glasatelier. Haar fascinatie voor verlaten gebouwen komt duidelijk naar voren. "Als ik zo'n gebouw zie, wil ik altijd weten wat zich erin afspeelt. Ik vind het mooi om die schoonheid vast te leggen", vertelt ze. "Vaak ga ik eerst eens kijken en kom ik terug op een tijdstip dat het licht precies mooi binnenvalt." Bezoekers vergelijken haar werken daarom regelmatig met de schilderstijl van Rembrandt van Rijn. "Dat is een heel groot compliment", vindt ze.

  Kunstschouw Award voor aanstormend talend
  Alle deelnemers onder de leeftijd van 40 jaar maken automatisch kans op de Kunstschouw Award, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent. De winnaar krijgt naast een geldbedrag ook een bronzen beeld, gemaakt door Marian van Puyvelde. Dit jaar komen tien exposities in aanmerking voor de prijs. Zaterdag wordt bekend gemaakt wie er met de award naar huis gaat.

  Lees het hele artikel maandag 13 juni in de Schouwse editie van PZC.