article
1.6111988
ZIERIKZEE - Hij moet 'zacht kruimig en iets romig' smaken. Koopmans Blauwe, het aardappelras dat in 1934 op de Willemshoeve bij Zierikzee werd ontwikkeld, is zaterdag 25 juni op diezelfde plek te proeven.
Koopmans Blauwe herleeft op plek waar ie is ontstaan
ZIERIKZEE - Hij moet 'zacht kruimig en iets romig' smaken. Koopmans Blauwe, het aardappelras dat in 1934 op de Willemshoeve bij Zierikzee werd ontwikkeld, is zaterdag 25 juni op diezelfde plek te proeven.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/koopmans-blauwe-herleeft-op-plek-waar-ie-is-ontstaan-1.6111988
2016-06-15T21:05:21+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4284634.1398861904!image/image-4284634.jpg
Zierikzee,Evenement,Open dag,Landbouw,Historie,Restaurant de Vierbannen,Koopmans Blauwe,Week van de Akkerbouw,Willemshoeve,Aardappel,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Koopmans Blauwe herleeft op plek waar ie is ontstaan

Koopmans Blauwe herleeft op plek waar ie is ontstaan

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    ZIERIKZEE - Hij moet 'zacht kruimig en iets romig' smaken. Koopmans Blauwe, het aardappelras dat in 1934 op de Willemshoeve bij Zierikzee werd ontwikkeld, is zaterdag 25 juni op diezelfde plek te proeven.

    In het kader van de Week van de Akkerbouw maakt een souschef van restaurant de Vierbannen op de Willemshoeve aan de Gouweveerseweg allemaal gerechtjes met de exclusieve aardappel klaar. Teler Koopman, die destijds op de Willemshoeve -toen nog anders geheten- woonde, ontwikkelde de aardappel uit een kruising van Zeeuwse Blauwe met Alpha.

    De broers Kees en Erik Hanse, die hun maatschap bestieren vanaf de Willemshoeve, telen de Koopmans Blauwe sinds augustus 2015. Als eerste in Zeeland en precies op de grond waar het paars-blauw geschilde knolletje ontstond. De open dag is van 11 tot 17 uur. De souschef is van de partij van 14 tot 15 uur.