article
1.6253331
ZIERIKZEE - De gratis gymlessen van gymnastiekvereniging Delta Sport zijn nu al een succes.
Kinderen leven zich uit tijdens gratis gymlessen Delta Sport (video)
ZIERIKZEE - De gratis gymlessen van gymnastiekvereniging Delta Sport zijn nu al een succes.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/kinderen-leven-zich-uit-tijdens-gratis-gymlessen-delta-sport-video-1.6253331
2016-08-09T15:41:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6253459.1470757200!image/image-6253459.jpg
Zierikzee,Turnen,Delta Sport,gymnastiek,freerunning,Laco Sportcentrum,les,zomer,vakantie,gratis,trampolinespringen,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Kinderen leven zich uit tijdens gratis gymlessen Delta Sport (video)

Kinderen leven zich uit tijdens gratis gymlessen Delta Sport (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Kinderen maken kennis met turnen in Zierikzee.
   Fotograaf
  ZIERIKZEE - De gratis gymlessen van gymnastiekvereniging Delta Sport zijn nu al een succes.

  Er deden dinsdag ruim honderd kinderen mee aan de eerste twee openbare lessen in de turnhal van het Laco Sportcentrum in Zierikzee. Het rook in de gymzaal naar kinderzweet en dat is ook niet zo gek als je zag hoe ze in alle hoeken van de hal aan het rennen, springen en draaien waren. In totaal deden er zeker vijftig kinderen mee aan de eerste gratis gymles van GV Delta Sport. Ze deden verschillende oefeningen, variërend van salto's op de trampoline tot koppeltje duiken aan de rekstok.

  De zes begeleiders konden de drukte net aan. Hoofdtrainster Gina Kemmeren (20) wil voor de lessen van volgende week extra coaches inroosteren. "Ik probeer maximaal tien kinderen onder toezicht te stellen van één trainer. Anders kunnen we geen overzicht houden en wordt het gevaarlijk." Om die reden mochten de kinderen van de gymles dinsdag niet ook deelnemen aan de les 'freerunnen en trampolinespringen'. Daar stond nog eens een groep van zestig kinderen voor te trappelen.

  Senne (7) en Demi (5) Groenedijk uit Zierikzee vonden het jammer dat ze daarom eerder opgehaald werden. Gelukkig hebben ze ook genoten van hun gymnastiekles. "Ik vond koprollen over de rekstokken het leukste", vertelde Demi glunderend. Datzelfde onderdeel was ook bij haar grote zus favoriet. Senne: "Als ik heel hard ging, kon ik zelfs twee draaien achter elkaar maken."

  Bij de Zierikzeese Grietje (8) en Tabesh (7) Gerami vielen de trampolines het meest in de smaak. Wat daar zo leuk aan was? "Dat je in de bak met schuimen blokken mag vallen!", antwoordden ze allebei enthousiast.

  Heel deze maand geven trainers van GV Delta Sport gratis les in de turnhal van het Laco Sportcentrum. Elke dinsdag van 9.30 tot 11.00 uur wordt er gegymd. Van 11.00 tot 12.30 uur mogen kinderen trampolinespringen en freerunnen. En tijdens de ouder-kinddag, 's woensdags, mogen de jongsten (1 tot 4 jaar) met een begeleider komen spelen op de toestellen.

   

  Uitgelichte video

  Afbeelding