article
1.6572695
ZIERIKZEE - Zo'n grote vis als deze, had het Zierikzeese Thumbed Productions nog nooit binnengehengeld.
Kawasaki Motors is gek op de promovideos van Zierikzees bedrijf Thumbed (video)
ZIERIKZEE - Zo'n grote vis als deze, had het Zierikzeese Thumbed Productions nog nooit binnengehengeld.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/kawasaki-motors-is-gek-op-de-promovideos-van-zierikzees-bedrijf-thumbed-video-1.6572695
2016-10-25T15:31:18+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6572875.1477410581!image/image-6572875.jpg
Zierikzee,Film,film,Thumbed,model,marketing,promo,Productions,Motor,Kawasaki,video,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Kawasaki Motors is gek op de promovideos van Zierikzees bedrijf Thumbed (video)

Kawasaki Motors is gek op de promovideos van Zierikzees bedrijf Thumbed (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  ZIERIKZEE - Zo'n grote vis als deze, had het Zierikzeese Thumbed Productions nog nooit binnengehengeld.

  Het videobedrijf heeft de promofilmpjes mogen maken voor de nieuwste motoren van het merk Kawasaki. "Dit is een heel mooie klant", zegt Maarten Kempen (34) trots. "We zijn nu al elf jaar bezig met Thumbed, maar ik geloof niet dat we ooit al voor een bedrijf van deze grootte hebben gewerkt."

  Kempen en zijn compagnon Henk van den Doel (35) kwamen met Kawasaki Europe in contact door F&P Media, een bedrijf waarmee ze in het verleden eens hebben samengewerkt. Kawasaki is al jaren klant bij F&P en gaf ook deze opdracht aan dat bedrijf. "Maar zij wilden een frisse blik en vroegen ons", aldus Kempen.

  Kawasaki had studiovideos nodig van zes nieuwe motoren uit de 2017-serie. Hun wensenlijstje: mooie beelden, waarin naar voren komt wat voor bijzondere eigenschappen de motoren hebben met een pakkend muziekje eronder. In eerste instantie zag Kawasaki de toegevoegde waarde niet zo van de overdracht aan Thumbed; want ze waren altijd al tevreden geweest over de eerdere promo's. Maar Van den Doel en Kempen mochten toch aan de slag. De twee producenten bedachten hoe ze de videos voor zich zagen, werkten als regisseurs op de set en hebben vervolgens zelf de montage gedaan.

  Met succes, want inmiddels hebben ook Kawasaki Asia en Kawasaki USA laten weten de videos te willen gebruiken. Kempen: "Dat vinden we echt heel erg gaaf. Het werk dat we hebben afgeleverd, krijgt hierdoor opeens een mega publiek." De videos worden voornamelijk online gebruikt, maar ook bij presentaties en onthullingen van de nieuwe modellen op bijvoorbeeld motorbeurzen.

  Of de onderneming uit Zierikzee nu enkel nog voor zulke grote merken wil werken? "We denken wel dat er dat deze videos een opstap kunnen zijn naar meer opdrachten bij grotere bedrijven. Maar daar zijn we niet perse op uit. We staan nog net zo lief met onze voeten in de Zeeuwse klei voor de lokale bedrijven", aldus Kempen.

  Een aantal productvideos is al te zien op het YouTubekanaal van 'Kawasaki Motors'.

   

  Uitgelichte video

  Afbeelding