article
1.6223448
ZIERIKZEE - Het Glazen Huis in Zierikzee slaat een jaartje over.
Glazen Huis Zierikzee wil niet op Kerstavond en slaat een jaartje over
ZIERIKZEE - Het Glazen Huis in Zierikzee slaat een jaartje over.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/glazen-huis-zierikzee-wil-niet-op-kerstavond-en-slaat-een-jaartje-over-1.6223448
2016-07-27T10:21:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5553873.1450381527!image/image-5553873.JPG
Zierikzee,Goede doelen,Evenement,Muziek,Kerstavond,Plein Montmaertre,Dikke Toren,Glazen Huis,Centree,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Glazen Huis Zierikzee wil niet op Kerstavond en slaat een jaartje over

Glazen Huis Zierikzee wil niet op Kerstavond en slaat een jaartje over

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Burgemeester Rabelink opent Serious Request in Zierikzee.
   Fotograaf
  ZIERIKZEE - Het Glazen Huis in Zierikzee slaat een jaartje over.

  De organisatie vindt het niet gepast de feestelijke afsluiting te laten samenvallen met kerstavond. "Dit jaar valt de zaterdagavond heel ongelukkig op 24 december en dan hebben mensen ook iets anders te doen. Een kerkdienst bijvoorbeeld", zegt voorzitter Frank van Asten van de Stichting Centree. "Dan kan je een evenment als het glazen huis niet om middernacht op de gebruikelijk manier laten eindigen, vinden wij."

  Een dag eerder of later afsluiten van de driedaagse marathon-uitzending van Radio Schouwen-Duiveland voor het goede doel, is volgens Van Asten ook geen optie. "Doe je het een dag later, dan valt er een gat. En de meeste belangstellenden komen gewoon op een zaterdagavond kijken, dus afsluiten op de vrijdag gaat het ook niet worden. Dus daarom hebben we besloten dan maar een jaartje niet mee te doen aan Serious Request."

  Dat geeft de organisatie ook ruimte te broeden op een alternatieve locatie voor 2017. De werkgroep heeft haar oog laten vallen op het Plein Montmaertre. Vorig jaar stond de tent nog aan de (winderige) voet van de Dikke Toren. De eerste contacten op dat pad zijn inmiddels gelegd, aldus Van Asten. "Deze locatie heeft, los van het intieme karakter, ook het voordeel dat het midden in de stad ligt. Dus zo hopen we op de aanloop van nog meer publiek."

  De editie 2015 van het Glazen Huis in Zierikzee bracht in totaal 14.000 euro bij elkaar voor steun aan kinderen in oorlogsgebieden.