article
1.6179076
ZIERIKZEE - Vanuit het warme bad dat carnavalvierend Brabant was, verhuisden wij in februari 1994 naar een vrieskoud Zierikzee. We kenden hier, behalve de nieuwe werkgever, h-e-l-e-maal niemand.
Gelijk een thuisgevoel dankzij 'Jan van Beter Wonen'
ZIERIKZEE - Vanuit het warme bad dat carnavalvierend Brabant was, verhuisden wij in februari 1994 naar een vrieskoud Zierikzee. We kenden hier, behalve de nieuwe werkgever, h-e-l-e-maal niemand.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/gelijk-een-thuisgevoel-dankzij-jan-van-beter-wonen-1.6179076
2016-07-09T09:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6179104.1468007816!image/image-6179104.JPG
Zierikzee,Huurwoning-Huur,Jan Hogendoorn,Zeeuwland,Beter Wonen,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Gelijk een thuisgevoel dankzij 'Jan van Beter Wonen'

Gelijk een thuisgevoel dankzij 'Jan van Beter Wonen'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jan stopt, Marja blijft nog even werken.
   Fotograaf
  ZIERIKZEE - Vanuit het warme bad dat carnavalvierend Brabant was, verhuisden wij in februari 1994 naar een vrieskoud Zierikzee. We kenden hier, behalve de nieuwe werkgever, h-e-l-e-maal niemand.

  Jan Hogendoorn van Zeeuwland - toen nog Beter Wonen - leidde ons door het huurhuis. Hij praatte honderduit, maakte grapjes en dronk, toen we hem enkele weken later in de stad tegenkwamen, gezellig een biertje met ons.

  Vroegpensioen

  "Ik hoor van meer mensen dat ik ze vanaf het begin af aan een thuisgevoel heb gegeven", bevestigt de 61-jarige Hogendoorn. Maar 'Jantje van Beter Wonen' is gestopt. Na 45 jaar bij de Schouwen-Duivelandse woningbouwvereniging gaat hij met vakantie en aansluitend met vroegpensioen. Als werknemer van Zeelandia solliciteerde Jan bij Beter Wonen. Tot zijn verbazing sprak zijn directeur hem hierop aan. "Ik denk: hoe weet die man dat ik bij de woningbouw heb gesolliciteerd? Dat wist mijn moeder niet eens. Bleek hij ook voorzitter van Beter Wonen te zijn."

  Of je als woninginspecteur - tegenwoordig medewerker Klant en Omgeving - wel eens wat meemaakt? "De oplevering van appartementsgebouw Klein Zweden was een hoogtepunt," begint Hogendoorn braafjes. "Zo veel enthousiaste mensen." Om dan te vertellen dat hij en een collega ook wel eens samen met een dame opgesloten hebben gezeten in haar slaapkamer. "De klink was afgebroken. Die dame was niet goed, hoor. Ze deed het raam open en wilde eruit springen. Een aannemer heeft ons bevrijd."

  In natura

  Klappen heeft Jantje ook wel eens gehad. "Van een man die een nieuwe trap in zijn huis wilde en die kreeg ie niet van me. Heb ik een gebroken rib bij opgelopen." En... ja hoor: "Ik heb het één keer meegemaakt dat een mevrouw de huur in natura wilde voldoen."