article
1.6278034
BRUINISSE - Khadaffi werd Theo Ketting genoemd toen hij was binnengehaald om de Bruse Visserijdagen te leiden. En met de gemeente werd hij ook al geen vriendjes. Maar het evenement stáát.
'Gék word je van die regels!'
BRUINISSE - Khadaffi werd Theo Ketting genoemd toen hij was binnengehaald om de Bruse Visserijdagen te leiden. En met de gemeente werd hij ook al geen vriendjes. Maar het evenement stáát.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/g%C3%A9k-word-je-van-die-regels-1.6278034
2016-08-19T13:33:14+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6278057.1471613258!image/image-6278057.JPG
Akkerput,Bruinisse,Evenement,gemeente,evenement,visserijdagen,Theo Ketting,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / 'Gék word je van die regels!'

'Gék word je van die regels!'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Theo Ketting aan de haven.
   Fotograaf
  BRUINISSE - Khadaffi werd Theo Ketting genoemd toen hij was binnengehaald om de Bruse Visserijdagen te leiden. En met de gemeente werd hij ook al geen vriendjes. Maar het evenement stáát.

  Voorzitters komen, voorzitters gaan. Bij de wisseling van de wacht worden wat boeketjes uitgedeeld, handjes geschud en men gaat weer over tot de orde van de dag. Behalve in Bru. Toen Theo Ketting daar vorige maand afscheid nam als voorzitter van de visserijfeesten, liep het halve dorp uit. Mossels weren opzij geschoven om Ketting een ferme schouderklop te geven, de muziekvereniging bracht een aubade en tegen de ochtendgloren werd hij letterlijk het café uitgezongen.

  Hij moest op vakantie om bij te komen van zo veel gebloos. "Toen ik een jaar of zeventien geleden hoorde van de financiële problemen bij de organisatie, en in een dronken bui had beloofd ze op te lossen, ging ik kijken hoe het zat. Ik zag één horeca-ondernemer met een feesttent, waar die goud geld mee binnenhaalde. Toen riep ik ze allemaal bij elkaar: wij willen een percentage van jullie omzet. Dat weigerden ze. Furieus waren ze. Prima, dan huren we zelf wel een tent. Ze waren hier gewoon veel te goed. Zelfde met de braderie, die niets aan de feesten afdroeg. Gelukkig gingen die er wel in mee. Zo heb ik de club financieel gezond gemaakt."

  Niet alleen die van de visserijfeesten. Ketting was ook voorzitter van het Rode Kruis. "Toen ik daar aantrad, zat er 1500 euro in kas. Toen ik wegging bijna dertig mille. Mijn vrouw zegt altijd: als jij ergens over nadenkt, dan zie je gelijk hoe het moet. Als ik het niet toevalig al goed zou hebben, was ik iets voor mezelf begonnen."

  Ook het bestuur van de visserijfeesten blijft achter met een aardig spaarpotje, al is het de vraag of daar nog wat in blijft zitten. In vijftien jaar is er veel veranderd. "We zijn op een punt gekomen dat wet- en regelgeving ons 12.000 euro kost. Twaalf-dui-zend euro! En dan klinkt er nog geen noot muziek. Al die regels, je wordt er gewoon helemaal gek van. Die parkeerkaarten, dat snap ik. We hebben het één keer geprobeerd zonder en dat werd een ramp. Maar al die vragen die ze stellen als je een vergunning aanvraagt voor vuurwerk, alle risico's waarmee we rekening moeten houden - kom op! En wat dat wel niet kost. Plus al die precario. Het is gewoon niet leuk meer."

  Zaterdag het hele interview in de krant.