article
1.6253312
ZIERIKZEE - Een feestkroeg gaat voor Zierikzee verloren. Ten onder gegaan aan het eigen succes, omschrijft de jonge eigenaar Maikel van Westenbrugge (26) het rigoureuze besluit dat hij al na 2,5 jaar heeft moeten nemen.
Feestbeest Troubadour wordt pizzabakker in Zierikzee
ZIERIKZEE - Een feestkroeg gaat voor Zierikzee verloren. Ten onder gegaan aan het eigen succes, omschrijft de jonge eigenaar Maikel van Westenbrugge (26) het rigoureuze besluit dat hij al na 2,5 jaar heeft moeten nemen.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/feestbeest-troubadour-wordt-pizzabakker-in-zierikzee-1.6253312
2016-08-09T15:12:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6253380.1470755454!image/image-6253380.JPG
Zierikzee,Uitgaan,Dans,Feest,Culinair,Bouwplan,Ordeverstoring,Overlast,Pizzeria,Troubadour,Feesten,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Feestbeest Troubadour wordt pizzabakker in Zierikzee

Feestbeest Troubadour wordt pizzabakker in Zierikzee

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Maikel van Westenbrugge bouwt zijn feestcafé in de binnenstad van Zierikzee noodgedwongen om tot een pizzeria.
      Fotograaf
    ZIERIKZEE - Een feestkroeg gaat voor Zierikzee verloren. Ten onder gegaan aan het eigen succes, omschrijft de jonge eigenaar Maikel van Westenbrugge (26) het rigoureuze besluit dat hij al na 2,5 jaar heeft moeten nemen. 

    "Het was te groot voor deze straat. Er ontstaat geluidsoverlast, je moet zelfs een portier bij de deur zetten. Op een gegeven moment was ik er eigenlijk wel klaar mee. De afgelopen tijd liep ik steeds vaker tegen de schaduwzijden aan."

    En dus gooit de jonge ondernemer het roer helemaal om: hij wordt pizzabakker. "Volgens de Napolitaanse keuken. Puur, eerlijk en grof; terug naar de basis, ook verse pasta's. Met een houtoven die je vanuit het restaurant kunt zien. Ik heb vroeger bij MamaMia in Middelburg gewerkt. Dat was een vakman, van wie ik heel veel heb geleerd."

    Zaterdag vierde de Troubadour z'n laatste feest en ging de deur op slot. Tot medio september. Het interieur van de bruine kroeg is inmiddels deels ontmanteld en wordt licht en vrolijk. Van Westenbrugge houdt het bewust klein. "Maximaal dertig zitplaatsen, met alle aandacht voor de gasten." De naam verklapt hij binnenkort met een facebookactie.

    Lees het hele verhaal woensdag in de PZC.