article
1.6221912
ZIERIKZEE - De Inwonerskrant van Schouwen-Duiveland staat op de tocht.
De Inwonerskrant staat op de tocht
ZIERIKZEE - De Inwonerskrant van Schouwen-Duiveland staat op de tocht.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/de-inwonerskrant-staat-op-de-tocht-1.6221912
2016-07-26T13:58:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4308759.1400565686!image/image-4308759.jpg
Zierikzee,Krant,gemeente,Wereldregio,inwoner,leefbaarheid,bijlage,financiering,Inwonerskrant,Schouwen-Duiveland,vrijwilligerswerk,geld,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / De Inwonerskrant staat op de tocht

De Inwonerskrant staat op de tocht

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ZIERIKZEE - De Inwonerskrant van Schouwen-Duiveland staat op de tocht.

  Als de redactie voor september niet kan bewijzen dat ze het doel nastreven, draait de gemeente de financieringskraan dicht. Hoofdredacteur Ester van Meurs was niet blij toen ze die boodschap te horen kreeg. "Zonder dat geld kunnen we de krant niet meer maken. Dit bedrag dekt puur de kosten van de vormgeving en het drukwerk. We draaien verder volledig op vrijwilligers."

  Leefbaarheid

  De Inwonerskrant is in 2010 voortgekomen uit een leefbaarheidsproject. Iedere laatste vrijdag van de maand zit-ie als bijlage bij de Wereldregio. "We staan dichtbij de inwoners van Schouwen-Duiveland. We besteden bijvoorbeeld veel aandacht aan vrijwilligers. Dat kan lezers over de streep trekken om zich ook in te zetten voor hun dorp. Op die manier dragen wij ons steentje bij aan het bevorderen van de leefbaarheid."

  Handtekeningen

  Van Meurs startte verschillende acties om handtekeningen en namen te verzamelen van mensen die willen dat de krant blijft bestaan. Dat kunnen zij doen via Facebook, e-mail en lijsten bij lokale ondernemers.

  Doel van de krant

  De gemeente financiert de Inwonerskrant samen met Zeeuwland en neemt jaarlijks 6000 euro voor haar rekening. "Het gaat ons niet zo zeer om de hoogte van het bedrag. We willen zeker weten dat het doel van de krant behaald wordt, anders steken we er simpelweg geen geld meer in", aldus woordvoerder Toon Wandel.

  De Inwonerskrant moet voor 1 september aantonen hoe ze het doel - vergroten van de leefbaarheid - bereiken. Eind oktober hakt de gemeente de knoop door.