article
1.6514367
ZIERIKZEE - Architect Tim de Graag (27) heeft met Huis 20x3 in Zierikzee de Daylight Award 2016 gewonnen. De jury roemt hem omdat hij het pand aan de Oude Haven 'op zorgvuldige wijze zeer deskundig naar zijn hand heeft gezet met een prachtig en subtiel doorzicht door de gehele lengte van het huis als resultaat'.
Daylight Award voor Huis 20x3 in Zierikzee
ZIERIKZEE - Architect Tim de Graag (27) heeft met Huis 20x3 in Zierikzee de Daylight Award 2016 gewonnen. De jury roemt hem omdat hij het pand aan de Oude Haven 'op zorgvuldige wijze zeer deskundig naar zijn hand heeft gezet met een prachtig en subtiel doorzicht door de gehele lengte van het huis als resultaat'.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/daylight-award-voor-huis-20x3-in-zierikzee-1.6514367
2016-10-10T17:44:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6514436.1476121320!image/image-6514436.jpg
Zierikzee,Koopwoning-Hypotheek,Bouw,Wonen,Huis 20x3,Daylight Award,Tim de Graag,Architect,Daglicht,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Daylight Award voor Huis 20x3 in Zierikzee

Daylight Award voor Huis 20x3 in Zierikzee

Foto's
3
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Huis 20x3
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Huis 20x3
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Huis 20x3
      Fotograaf
    ZIERIKZEE - Architect Tim de Graag (27) heeft met Huis 20x3 in Zierikzee de Daylight Award 2016 gewonnen. De jury roemt hem omdat hij het pand aan de Oude Haven 'op zorgvuldige wijze zeer deskundig naar zijn hand heeft gezet met een prachtig en subtiel doorzicht door de gehele lengte van het huis als resultaat'.

    Oude foto's van een lange donkere pijpenla met systeemplafond spreken boekdelen. "We hebben een onmogelijk huis gekocht. Het zijn twee gangen boven elkaar", schetst opdrachtgever (en vader) Gerard de Graag de uitgangssituatie. Wie nu binnenloopt, ervaart dat heel anders.

    De verschillende ruimtes en trappen zijn zo ontworpen dat je vanaf de ene kant van het huis door de ramen aan de andere kant van het huis naar buiten kunt kijken. Daglicht stroomt door het dak naar binnen. Leidingen zijn volledig weggewerkt en voor opbergruimte en sanitair is slim van de ruimte onder de trappen geprofiteerd.

    Door de combinatie van strakke, witte muren met eiken en matzwart metaal oogt het monument open, ruim en licht. "Het is een huis wat inspireert. Een huis met een hoge belevingswaarde", zegt de bewoner.