article
1.6250897
BROUWERSHAVEN - De stichting Vesle Kari is niet welkom in Brouwershaven. De stichting kan het liggeld van haar boot niet betalen en de watersportvereniging Brouwershaven wil 'geen deelgenoot' zijn van dit project.
Boot liefdadigheid niet welkom in Brouwershaven
BROUWERSHAVEN - De stichting Vesle Kari is niet welkom in Brouwershaven. De stichting kan het liggeld van haar boot niet betalen en de watersportvereniging Brouwershaven wil 'geen deelgenoot' zijn van dit project.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/boot-liefdadigheid-niet-welkom-in-brouwershaven-1.6250897
2016-08-09T05:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6250921.1470681071!image/image-6250921.JPG
Brouwershaven,Scheepvaart,Recreatie,Vesle Kari,Viskotter,Charity,Liefdadigheid,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Boot liefdadigheid niet welkom in Brouwershaven

Boot liefdadigheid niet welkom in Brouwershaven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Willem Wilbrink (links) van Vesle Kari tijdens een vaartochtje met een Antilliaans gezin en hun begeleider.
   Fotograaf
  BROUWERSHAVEN - De stichting Vesle Kari is niet welkom in Brouwershaven. De stichting kan het liggeld van haar boot niet betalen en de watersportvereniging Brouwershaven wil 'geen deelgenoot' zijn van dit project.

  De Vesle Kari-foundation, een liefdadigheidsproject van de Eindhovense zakenman Willem Wilbrink, regelt Schouwse vakanties voor minima. Volgend jaar doet de stichting dat ook voor kinderen met kanker. De stichting heeft hiervoor de viskotter 'Vesle Kari' ter beschikking.

  Voor het scheepje huurt de stichting een ligplaats in de Brouwse jachthaven. "Volgend jaar zijn we niet meer welkom," klaagt Wilbrink. "Omdat we zaten te wachten op een donatie konden we het liggeld niet betalen. Uiteindelijk heeft een andere sponsor dat betaald, maar te laat. Ook op een aanmaning hebben we te laat gereageerd. Nu zijn we geroyeerd."

  Volgens voorzitter Rob Heijstek van de WV Brouwershaven waren er vorig jaar ook betalingsproblemen. "Toen hebben we met de hand over het hart gestreken, maar dat kunnen we niet elk jaar doen. Verder wil Wilbrink met groepen varen en dat mag in de vereniging helemaal niet. Ook dat kunnen we door de vingers zien. Maar in dit geval niet, want hij gaat varen met zieke mensen. Dat is niet zonder risico. We hopen dat Wilbrink weet wat hij doet. Wij willen hier in elk geval geen deelgenoot van worden."

  Heijstek merkt tenslotte nog op dat het kottertje nog nooit in de haven is geweest. "Wilbrink houdt met een rubberboot een box voor grote schepen bezet. De gemeentelijke havenmeester, die in het seizoen de ongebruikte ligplaatsen verhuurt, heeft die boot verwijderd."