article
1.5893715
ZIERIKZEE - Blij met de kostenbesparing, bezorgd over werkgelegenheid.
Blij met kostenbesparing, zorgen over werkgelegenheid
ZIERIKZEE - Blij met de kostenbesparing, bezorgd over werkgelegenheid.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/blij-met-kostenbesparing-zorgen-over-werkgelegenheid-1.5893715
2016-04-05T12:55:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4885269.1459862151!image/image-4885269.JPG
Zierikzee,Volkshuisvesting,Huurwoning-Huur,Woningbouwvereniging,Fusie,Woonburg,Wethouder Jacqueline van Burg,Zeeuwland,Huur,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Blij met kostenbesparing, zorgen over werkgelegenheid

Blij met kostenbesparing, zorgen over werkgelegenheid

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wethouder Jacqueline van Burg.
   Fotograaf
  ZIERIKZEE - Blij met de kostenbesparing, bezorgd over werkgelegenheid.

  Dat is de eerste reactie van wethouder Jacqueline van Burg van Schouwen-Duiveland op het nieuws dat Zeeuwland plannen heeft om te fuseren met de Walcherse corporatie Woonburg. "Die kostenbesparing komt ten goede aan huurders, daar zijn we als gemeentebestuur blij mee. Wel maken we ons zorgen over de werkgelegenheid, vooral in de bouw. Als vestigingsplaats gaat onze voorkeur uit naar Zierikzee. Zeeuwland heeft hier toch een prachtig kantoor."

  Betaalbare woningen

  De woningcorporaties maakten dinsdagochtend bekend te willen fuseren. Daarmee kunnen woningen voor hun huurders betaalbaar blijven. Antoine de Ceuster van Zeeuwland (circa 4000 woningen) en Marco van der Wel van Woonburg (circa 1900 woningen) verwachten structureel een miljoen euro per jaar te kunnen bezuinigen. Daarmee kunnen huurverhogingen getemperd, misschien een enkele huurverlaging doorgevoerd of kan extra geld worden gestoken in energiebesparende maatregelen wat ook weer tot lagere woonlasten leidt.

  Fusie

  Op dit moment wordt het hoe en wat onderzocht. Duidelijk is in ieder geval dat straks sprake is van één kantoor, één directeur en minder medewerkers. Woonburg heeft 21 formatieplaatsen, Zeeuwland 33. In mei worden de plannen voorgelegd aan de Raden van Commissarissen. Daarna buigen onder meer huurdersvereniging, bewonerscommissies en gemeenten (Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen) zich over de fusie. De verwachting is dat begin 2017 de juridische fusie rond is.