article
1.6135993
BURGH-HAAMSTEDE - Anne Martens uit Burgh-Haamstede heeft vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar inzet voor aids-weeskinderen in Zambia.
Anne Martens krijgt lintje voor inzet ten bate van aidswezen in Zambia
BURGH-HAAMSTEDE - Anne Martens uit Burgh-Haamstede heeft vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar inzet voor aids-weeskinderen in Zambia.
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/anne-martens-krijgt-lintje-voor-inzet-ten-bate-van-aidswezen-in-zambia-1.6135993
2016-06-24T12:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6137193.1466772900!image/image-6137193.JPG
Burgh-Haamstede,Zorg,Goede doelen,Epidemie,Dood,Ziekte,Jeugd,Aids,Anne Martens,Koninklijke onderscheiding,Polo van der Donck stichting,hermes
Schouwen-Duiveland
Home / Regio / Schouwen-Duiveland / Anne Martens krijgt lintje voor inzet ten bate van aidswezen in Zambia

Anne Martens krijgt lintje voor inzet ten bate van aidswezen in Zambia

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Anne Martens wordt gefeliciteerd door burgemeester Rabelink.
   Fotograaf
  BURGH-HAAMSTEDE - Anne Martens uit Burgh-Haamstede heeft vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar inzet voor aids-weeskinderen in Zambia.

  Martens is sinds 2001 bestuurslid en ambassadrice van de Pola van der Donck stichting. Deze stichting is in 1999 opgericht ten behoeve van de opvang van kinderen van ouders die zijn overleden zijn aan aids.

  Om het eerste geld in te zamelen ondernam ze een (gesponsorde) voettocht naar Santiago de Compostella. Dankzij haar inzamelingsacties kon in het Zambiaanse Palabana een kinderdorp worden gerealiseerd, met een eigen school.

  Het Palabana Kinderdorp werd 1 mei 2005 geopend door de eerste president van Zambia, Kenneth Kaunda en Pola van der Donck. Momenteel leven 68 kinderen in de leeftijd van 6 tot 22 jaar in het dorp. Pola van der Donck-Scheepers overleed in 2013 na meer dan 20 jaar te hebben gewerkt in Afrika voor mensen die getroffen zijn door de aids-epidemie.

  Martens werd vorig jaar gekozen tot 'één van de 10 van MAX', een lijst van de meest inspirerende ouderen van Nederland. Een jury bestaande uit onder andere Bas Haring en Hedy d'Ancona dicht de Burgh-Haamsteedse die positie toe, vanwege haar jarenlange inzet voor Zambia.

  Tijdens een feestelijke bijeenkomst in dorpshuis De Schutse werd Martens vrijdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.